Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 12. 28.

Haditudósítás Szíriából – Törökország irányából támadnak a terroristák

2017. 12. 28.

Vahhabita militánsok harckocsikkal és nehéztüzérséggel támadnak a Szíriai Arab Hadseregre Észak-Lattakiában.

A “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) nevű vahhabita ernyőszervezethez tartozó militánsok támadást indítottak a szíriai kormányerők állásai és gyülekezési körletei ellen Lattakia tartomány északi részén, a török határ közelében.

Szerdán a magát az FSA 2. “Tengerparti Hadosztályának” nevező dzsihádista frakció megrohamozta a Szíriai Arab Hadsereg állásait és ellenőrző pontjait Ajn Issza és Ethrijah településeket az Abu Ali magaslaton, a Turkmani-hegység vonulatai között.

A 2. “Tengerparti Hadosztály” média aktivistái egy rövid propaganda videót tettek közzé, amelyen a militánsok a hadsereg állásait támadják, legalább egy 122 milliméteres űrméretű közepes ágyútarack, egy 57 milliméteres, teherautóra épített légvédelmi gépágyú és egy T-55-ös harckocsi bevetésével (aminek 100 milliméteres ágyúja van).

A harckocsi és tüzérségi tűz előrelépést jelent a megszokott aknavető és gépfegyver támadásokhoz képest, amelyeket a militánsok eddig hajtottak végre Észak-Lattakiában, valamint akkor történik amikor más vahhabita militáns csoportok (néhány közülük az FSA részét képezi) a Szíriai Arab Hadsereg elleni észak-hamai, idlebi és aleppo tartományi harcokban vannak lekötve.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑