Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 05. 11.

Hadműveletek a Qalamun-hegységben a szíriai-libanoni határon

2015. 05. 11.

A libanoni ellenállás, a Hezbollah és a Szíriai Arab Hadsereg együtt harcol az Al-Kaida terroristák ellen a Qalamun-hegységben a libanoni Baalbek és a szíriai Jabrud közötti térségen. A Nuszra Front egyre kisebb területen védekezik. 

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah kiterjesztették az ellenőrzésüket a Qalamun-hegységben a szíriai-libanoni határ mindkét oldalán

Szíriai katona a Qalamun hegységben

A Szíriai Arab Hadsereg 1. Páncélos Hadosztálya és a Hezbollah kiterjesztették az ellenőrzésüket több körzet felett a Qalamun-hegységben a szíriai-libanoni határ mentén, végeztek több mint 41 ellenséges fegyveressel, akik a Szírián élősködő Al-Kaida tagszervezethez, a Nuszra Fronthoz tartoztak és megsemmisítették 6 páncélozott járművüket, amelyek nehéz légvédelmi géppuskákkal voltak ellátva.

Több damaszkuszi katonai forrás szerint a Hadsereg 1. Páncélos Hadosztálya és a Hezbollah elfoglalta Szajr Ezz Al-Din, Wadi Al-Dib és Shamisz Ajn Al-Ward településeket a Dzsur Al-Anib járásban a Qalamun-hegységben. Megerősített jelentések alapján a hadművelet során 23 ellenséges Nuszra Front terrorista halt meg és 4 páncélozott jármű semmisült meg 14,5 milliméteres és 23 milliméteres légvédelmi gépfegyverekkel együtt.

A Qalamun-hegységben az Al-Kaida Nuszra Front terroristák és az ISIS-nek hűséget esküdött, a nyugat által korábban “mérsékelt felkelőknek” nevezett  ex-FSA csoportok ellenőrizte területek száma jelentősen lecsökkent. Sikerült elszigetelni és kisebb körzetekbe, völgyekbe szorítani csoportjaikat. A csatolt térképvázlat mutatja a két nappal ezelőtti állapotot a szíriai-libanoni határon.

Nuszra Front hátrahagyta katonai bázisát és elmenekülni kényszerült a Qalamun hegység magaslatairól:

#جيشنا_أملنا#القلمون: مواقع “جبهة النصرة” تتساقط واحدا تلو الآخر تحت ضربات الجيش السوري وعناصر المقاومة من الجهتين اللبنانية والسورية#الجيش_العربي_السوري #بالدم_يصنع_النصر

Posted by ‎نصرة سوريا الأسد‎ on 2015. május 9.

 

.

A Iszlám Hadsereg terrorszervezet fegyveresei újra betörtek Majdaa településre Kelet-Gouthában

Jaysh_al-Islam_logo

Iszlám Hadsereg logója

Szerdán reggel a szaúd-arábiai támogatású Iszlám Hadsereg terrorszervezet nagy létszámú fegyveres csoportjai újra betörtek Majdaa városába, amely hadászatilag nagyon fontos fekvésű. Ennek eredményeként egy ellátási vonalat nyitottak Douma felé az Al-Dumair-síkság irányából Damaszkusz tartományban.

Majdaa település megszállása után a Iszlám Hadsereg fegyveresei megvetették lábukat a Tal Aszfar dombon a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrzése alatt álló Adra ipari körzet közelében. Adrát 2014 szeptemberében tisztította meg a Hadsereg, ahol a vahabita megszállók sok embert lemészároltak.

Amikor a Iszlám Hadsereg újra betört a korábban általuk lerombolt és kirabolt Majdaa településre a Nemzetvédelmi Erők helyi kontingense kivonta a nehézfegyvereit és hadianyagait a visszavonulásuk előtt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑