Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 02. 26.

Hadszíntéri jelentés Szíria honvédő háborújából (videofelvétel)

2015. 02. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg berobbantott egy 400 méteres alagutat Aleppoban, likvidált 24 ISIS terroristát Homszban és beszivárgási kísérleteket fojtott el Jordánia felől.

A Hadsereg egységei külföldi támogatású terrorszervezeteket támadtak az ország több régiójában és végeztek több vahabita terroristával, másokat megsebesítettek közülük, ezenkívül betörési kísérleteket akadályoztak meg.

Damaszkusz tartomány:

syaats-102

Szíriai tank

A Hadsereg terroristák rejtekhelyeit semmisítette meg és sok vahabita fegyveressel végzett a Douma környéki gazdaságokban és a Qalamun-hegységben Damaszkusz tartomány területén.

A SANA hadszíntéri tudósítója jelentette, hogy a Hadsereg közvetlen csapásokat mért terroristák búvóhelyeire és megsemmisítette fegyverzetüket és lőszereiket a Douma körüli térségben, megölve sok terrroristát a Moszaab Bin Omeir mecset környékén.

A halott terroristák között volt Tamer Khibea és Shukri Al-Kaleszli.

Erbin városban a Fegyveres Erők és a Hadsereg különleges műveleteket hajtottak végre a vahabita megszállók egyik fedezéke ellen és kemény összecsapásokban végeztek számos terroristával Harasztában.

A hatóságok a Khalil Haszanin nevű vahabita zsoldosvezért azonosították a halottak között.

A Fegyveres Erők és a Hadsereg alegységei ezenkívül megsemmisíttek több terroristák által használt járművet gazdáikkal együtt a Qalamun-hegységben, Damaszkusz tartományban.

Szuwejda tartomány:

A Hadsereg egységei megsemisíttek egy nagy létszámú terrorista csoportot és egy fegyver lerakatot Tal Aszfarban térségében Szuwejda tartomány észak-keleti részén.

Daraa tartomány:

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a Hadsereg több terroristával végzett Al-Badzsabdzsehben Daraa Al-Balad külterületén.

A forrás hozzátette, hogy a Hadsereg katonái ezekívül a pokolra küldtek és megsebesítettek több vahabita zsoldost Shejkh Miszkinben és Kvarfában Daraa tartomány területén.

A halott terroristák között volt Mohammad Szalim Al-Kvarkva, az úgynevezett “Liva Ahbab Al-Raszol” nevű hullarabló banda vezére. (Valószínüleg ő, bocsánat “ez” is egy Nuszra-patkány volt.)

Korábban a Hadsereg támadó alegységei megsemmisítették a terroristák egy rejtekhelyét és likidálták az ott található fegyvereseket Kafr Nasszidzs területén Daraa tartomány észak-nyugati részén.

Egy másik alegység elfojtott egy Jordánia felől Szíria területére irányuló terrorista beszivárgási kísérletet a 62. és 63. számú katonai ellenőrző pontok közötti terepszakaszon dél-nyugatra Al-Mataijától Daraa tartományban, megölve több vahabita terroristát. Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a beszivárgó csoport maradék része visszamenekült Jordániába.

A Hadsereg műveleteinek célja Daraa területén (déli városrész) a jelenlegi szakaszban az Ijlamin épületek (média központ), a postahivatal dél-nyugatra a SyriaTel mobilkommunikációs adótornyától, az Al-Sziba és a Szvedan-negyedek, az itteni harcokban több terrorista meghalt és megsebesült.

A forrás hozzátette, hogy észak-nyugatra Horan Dzsidontól a Hadsereg alegységei folytatták intenzív hadműveletüket támadva a vahabita terroristák erődített állásait és ellátási vonalaikat amik az izraeli ellenség felé vezetnek, megölve sokat közülük délre Akvrabától és Tal Affijától a Kafr Nasszidzs, Deir Al-Adasz és Kafr Shamsz háromszögben.

Ezenkívül a vahabita terrorszervezetek különböző internetes közösségi oldalakon elismerték, hogy sok tagjuk meghalt, közöttük az Ibrahim Hariri, Abdo Mohamad Al-Kvarkvahe és Khalil Ibrahim Al-Mubaszbesz nevű vezérik Daraa tartomány északi részén.

Idleb tartomány:

A Fegyveres Erők és a Hadsereg csapásokat mértek számos terrorszervezetek által használt rejtekhelyre az Abu Al-Duhur légi támaszpont környékén és a közeli falvakban, Al-Hamidijehben, um Dzserinben, Tal Szalmoban Idleb tartomány északi részén, lazítva a repülőtérre nehezedő blokádon.

Egy katonai forrás megerősítette a SANA-nak, hogy ebben a térségben végrehajtott hadműveletben sok vahabita terrorista meghalt és ezekívül számos járművük és a fegyverzetük megsemmisült.

Még megerősítette, hogy Hadsereg még terrorista fedezékeket rombolt le Kfar Nadzsdban és Dzsabal Al-Arbaeben, likvidálva az ott rejtőző fegyvereseket Idleb tartomány ezen részén.

A Hadsereg műveletei a terrorszervezetek sok tagjának halálát eredményezték Idleb tartomány nyugati részén; az akciók főleg Al-Dzsadideh, Halluz, Al-Rami, Ejn Al-Arusz és Al-Dana falvakban történtek.

10978580_805639186184132_9034716251084798300_n

Golán fennsík szíriai oldala

Kunejtra tartomány:

A Szíriai Arab Hadsereg a “Dél Felszabadítása Hadműveletben” folytatta offenzíváját, hogy keményen leszámoljon a vahabita terroristákkal Kunejtra tartomány déli részén; a Hadsereg egyik alegysége megsemmisített több járművet a Nabe Al-Szakhr falu melletti körforgalmi úton, dél-nyugatra Tal Al-Harától.

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a hadműveletben terroristákat likvidáltak, akik az említett járművekkel közlekedtek.

Sok más vahabita fegyveres halt meg, járműveik és fegyverzetük megsemmisült Al-Hamadanijeh falutól északra Khan Arnabában.

Egy másik katonai alegység végzett egy terrorista csoport minden tagjával és lerombolta egy általuk használt aknavető üteg települési körletét Al-Hamidijeh faluban Kunjetra tartomány nyugati részén.

Hama tartomány:

A Fegyveres Erőink és a Hadsereg 25 vahabita terroristát küldött pokolra Dkejlehben és Al-Balasz térségében a központi fekvésű Hama tartományban.

14 közülük egy katonai művelet során halt meg, amelyben rejtekhelyüket támadták Dkejleh faluban, Al-Szalamijeh város vonzáskörzetében, közölte egy katonai forrás. A forrás ezenkívül elmondta, hogy 11 másik vahabita fegyverest lőttek le Mount Al-Balaszban az Ekveirbat városát Palmüra városával összekötő országúton, hozzátette, hogy a katonai akciók a térségben egy terroristák által használt, nehéz gépfegyverrel felszerelt jármű megsemmisítsét eredményezték.

Több terrorista halt meg még és mások megsebesültek Hamadi Omar és Khashabijeh falvakban hama tartomány keleti sivatagos részén, jelentette ki a forrás.

A Hadsereg alegységei felerősítették a tűzcsapásokat terrorista csoportok és rejtekhelyeik ellen Al-Kvasztalban és Al-Dzsanubi falvakban Ekveirbat városa térségében, sokat közülük holtan hagyva és fegyverzetüket lőszereiket megsemmisítve.

Eközben egy másik katonai forrás elmondta, hogy a Hadsereg megölt és megsebesített több terroristát Al-Rahdzsanban és Ekveirbat városban Hama tartomány területén.

Aleppo tartomány:

A SANA haditudósítója elmondta, hogy egy katonai alegység felrobbantott egy 400 méter hosszú alagutat, amit vahabita terroristák ástak ki, ogy azon keresztül közelítsék meg a Tudományos Kutatóintézet épületegyüttesét Bab Dzsadid negyed irányából Aleppo városának nyugati részén.

Videofelvétel:

 

.

Homsz tartomány:

images

Szíriai Arab Hadsereg katonái

A Hadsereg egy alegysége likvidálta az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet 24 tagját Dzsazelben és megsemmisített több járművet, amikben ISIS patkányok tartózkodtak az Al-Shaerhez gázmezők közelében Homsz tartomány keleti részén, közölte egy katonai forrás a SANA-val. Katonai alegységek megöltek több takfiri terrorszervezthez tartozó fegyverest egy hadművelet során, amelyet Om Al-Rishben, Onokv Al-Hava falvakban és a Nyugat-Habrát Radzsem Al-Kvaszerrel összekötő úton hajtottak végre a katonák Homsz tartomány nyugati felén.

Hadseregünk másik alegysége megsemmisített két terrorista rejtekhelyet és páncélozott járműveket Zaafrane faluban Talbishehtől keletre és Homsztól északra.

Máshol a tartomány területén egy katonai alegység műveleteket hajtott végre, amelynek során több terroristát likvidáltak és fegyverzetüket megsemmisítették nyugatra az Ar-Rasztan tótól az Orontész-folyó történelmi emlékekkel teli völgyében.

A tartomány nyugati részében a Hadsereg egyik egysége, együttműködve a Nemzetvédelmi Milícia helyi osztagával összecsapott a terrorista csoportokkal a 7. és 8. számú lakótömbökben közel az Andalusz-kórházhoz Al-Waerben, amelynek során több vahabita terrorista halt meg és egy nehéz gépfegyverrel felszerelt járművük megsemmisült.

Deir Ezzor tartomány: A Szíriai Arab Hadsereg újraindította offenzíváját Ajjashban

10438323_588088937958962_1564744681806789098_n

Isam Zahr Al-Din dandártábornok katonái között harcol Is az ISIS ellen. (álló sor középen)

A Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára újraindította offenzíváját Ajjashban Deir Ezzor tartomány északi részén, megtámadva az “Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIS) nevű vahabita terrorszervezet parancsnoki és vezetési pontját a település észak-nyugati szektorában.

Egy katonai forrásunk szerint a 104. Dandár katonái áttörtek a terroristák műveleti központja felé elterülő mezőn és likvidálták az ISIS 9 fegyveresét és zsákmányoltak egy bulldózert.

Egy ISIS terrorista csapat megkísérelt betörni a már visszafoglalt Al-Mariijah településre; azonban a köztársasági gárdisták visszaverték őket és súlyos veszteségeket okoztak nekik, miközben azok a település keleti felén lévő gazdaságok földjein próbáltak átvágni.

Al Mariijahban a halott ISIS fegyveresek között van egy marokkói állampolgárságú vahabita harctéri parancsnok, bizonyos “Abu Bilal Al-Maghrabi”, akit az egyik fogságba esett kannibál zsoldos azonosított.

A Szíriai Arab Légierő 19 elsöprő erejű légitámadást hajtott végre Deir Ezzor tartományban vasárnap, folymatosan támadva az ISIS gyülekező terroristáit Abu Kamalban, Al-Majadinban, Al-Szinában, a Szakkr-szigeten és Ajjash településen.

Deir Ezzor gyakorlatilag egy frontvárossá vált ahol a Szíriai Arab Hadsereg 104. Légideszant Dandára és a 137. Gépesített Dandára megállította az ISIS patkányok invázióját és vérbe folytotta további hódítási kísérleteiket. Deir Ezzor vált a vahabita terroristák Sztálingrádjává, ahol tömegével hullanak el az emberiség ellenségei. Deir Ezzor tartományban és az Al-Haszakában vívott hősies védelmi harcok teszik lehetővé, hogy Hadseregünk fő erői folytatni tudják a “Canopus Csillaga Hadműveletet” Aleppo és a “Dél Felszabadítása Hadműveletet” Daraa tartomány és Kunejtra vahabita és cionista megszállás alatt lévő részeinek felszabadítására.

A Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet visszaszorul Doumában

Az elmúlt 72 órában a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet fegyveresei jelentős veszteségeket szenvedtek Douma városban a Szíriai Légierő légi támadásai és a Szíriai Arab Hadsereg jelenleg is zajló műveleteiben a terroristák erődítményei ellen.

Tegnap a Szíriai Köztársasági Gárda 105. Dandára áttörte a Dzsaish Al-Iszlam védelmi vonalait az Alijjah-gazdaságoknál és átvette egy nagy kiterjedésű terület ellenőrzését Douma város északi részein.

Keletre Douma várostól a 105. Dandár tovább üldözi a Dzsaish Al-Iszlam kannibál fegyvereseit az Ar-Rajhan-gazdaságoknál, miközben tovább nyomul a városközpont felé. A Köztársasági Gárda képes volt elfoglalni az Ar-Rajhan körüli gyümölcsös kertek területét, a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezettel szemben megvívott heves tűzharcok után ezen az egyenletlen nehéz terepen.

A 105. Dandár állományából 31 katona hősi halálát kell feljegyezni az elmúlt három napon, mialatt a Dzsaish Al-Iszlam likvidált fegyvereseinek összlétszáma nem ismert. Azonban az Al-Masdar News internetes hírújsághoz közelálló források szerint 53 elhullott vahabita terroristát voltak képesek azonosítani a Douma város körül 3 napig vívott harcok során. Neveik angol átírásban az alábbiakban olvashatóak:

1.Hisham Al-Sheikh Bakri

 1. Imad ‘Abdel-Majeed
 2. Mohammad Al-Ajawa
 3. Raghad Al-Najjar
 4. Kamaal ‘Arbas
 5. ‘Abdel-Nasser Saami Barkhash
 6. Ahmad Mohammad Al-Bajour
 7. Mounir Al-Mardeeni
 8. Rasheed ‘Umar Khayti
 9. Hassan Shahada Al-Faraa
 10. Aymen Waleed Nasser
 11. Haani ‘Abdullah Al-Kalas
 12. Mohammad Salaam
 13. Basheer ‘Aybour
 14. Nader Rajib Al-Fawaz
 15. Nouress Anwar Al-Mardeeni
 16. Mohammad Al-‘Ayaani
 17. Khaled Al-Haybaani
 18. Iyad Al-Nahass
 19. Farouq Mawfaq Khabyat
 20. Ratib Aywan
 21. Mohammad Al-Deen Dalyaan
 22. Mohammad Nazeer Sayyid Mahmoud
 23. Mohmmad Ibrahim
 24. ‘Ali Fayeez Fawaz
 25. Mustafa Ahmad Al-Daraa
 26. Ahmad Khaled Al-Barghouth
 27. Ibrahim Al-Ahmad
 28. Mohammad ‘Umar Al-Shaker
 29. Mohammad Mounir Al-Barzaawi
 30. Anas Ghaazi
 31. Mohammad Yasseen Al-Ajaawi
 32. Rawaan Khabyat
 33. Mohammad Al-Khanshour
 34. ‘Umar Hamid, Hamza Badraan (alias “Abu ‘Umar”)
 35. Yahya Al-Namil
 36. Mohammad Al-Masha’awat
 37. Mazen Al-Sheikh Bakri
 38. Younis Al-Sheikh Bakri
 39. ‘Issam ‘Uthman Al-Shamaali
 40. Ghassan Ghaazi Al-Waqaaf
 41. ‘Adnan Yousif Al-Saa’our
 42. Mohannad Al-Hazim (a Hadseregből dezertált Aleppoban)
 43. Nidal ‘Abdel-Nafa’a
 44. Nazeer Ghaazi Al-Waqaaf
 45. Majid Al-Manisi
 46. Sameer Al-Sabeeha
 47. Faadiyya Al-Hajaat
 48. Hassan Khirbaash
 49. ‘Abdel-Kareem Al-Ja’ouss
 50. Lu’ayy Al-Toukhi
 51. Fouad ‘Abdel-Malik
 52. Tameem Khabyat

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

 (Forrás: Szíriai Arab Hírügynökség (SANA), sana.sy – almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑