Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Haditudósítás

2016. 06. 01.

Hamarosan megkezdődik az Iszlám Állam fővárosának számító Rakka ostroma

2016. 06. 01.

A Szíriai Arab Hadsereg felkészül Al-Rakka elfoglalására, több ezer katona érkezik Hama tartomány keleti részébe. – közölte az Al-masdarnews.

A hétvégén a Szíriai Arab Fegyveres Erők katonái hosszú menetoszlopokban érkeztek meg Hama és Al-Rakka tartományok határára annak érdekében, hogy részt vegyenek az Al-Rakka városának felszabadítására indítandó offenzívában, az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet elleni harcban.

Az Al-Masdar hírújság damaszkuszi harctéri tudósítója szerint több, mint 1500 katona, legnagyobb részben a Sivatagi Sólymok Dandártól és a Szíriai Tengerészgyalogságtól indultak el Hama és Rakka tartományok határára ezen a hétvégén, miután a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnoksága és az orosz katonai tanácsadóik kiadták a parancsaikat Rakka város felszabadítására.

Az egész offenzív erő a 4. Gépesített Hadosztály 550. Ezrede, a Szíriai Tengerészgyalogság, a Sivatagi Sólymok Dandár, a Nemzetvédelmi Erők Goláni Ezrede és a Baath Zászlóaljak megközelítőleg 4800-5000 katonájából áll.

Az április és május hónapokban vívott több frontos harcok miatt a Szíriai Fegyveres Erők nincsennek jelen Al-Rakka tartomány nyugati részén.

Ehelyett a kormányerők nagy létszámban láthatóak a kiemelt fontosságú sivatagi városban, Ithrijában, ahol már megtették a szükséges előkészületeket az “Iszlám Állam” nevű entitás terroristái elleni támadásra.

A kormányerők legújabb offenzívája várhatóan az elkövetkező hetekben kezdődik, ahogy több katonát telepítenek Hama tartomány keleti területére annak érdekében, hogy részt vegyenek a nagy támadásban.

Megjegyzés: A képen Rakka főtere látható ahol a város lakói kormánypárti szimpátia tüntetést tartottak. A város lakossága mindig is kiállt a törvényesen megválasztott damaszkuszi kormány mellett. A háború alatt közel 500 000 menekültet fogadott be. A nyugat, török és öböl-menti arab államok támogatásnak köszönhetően előbb a Nuszra Front (Al-Kaida) és az FSA kezére került a város. Később sok fegyveres átállt az Iszlám Államhoz, így a vahabita terrorszervezet könnyet megtudta magának szerezni a várost és ezután tette meg székhelyéül.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑