Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 03. 10.

Harapófogóban a kelet-ghoutai iszlamisták (videó)

2018. 03. 10.

A Szíriai Arab Hadsereg erőteljes harapófogó hadműveletet folytat a Damaszkusz tartományi katlan három részre vágásáért.

A Szíriai Arab Hadsereg egy régóta várt offenzívát folytat a vahhabita militánsok által megszállt Damaszkusz tartományi Kelet-Ghouta régióban, hogy három részre szétszakítsa és elszigetelje egymástól a területet megszállva tartó dzsihádista csoportokat.

A felvételen egy iszlamista csoport likvidálása látható Mazarah Jasrin kelet-ghoutai település közelében:

Az utóbbi órákban elkezdett „harapófogó” támadást az egyik oldalról a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai vezetik, keleti irányból előretörve Meszraba településen át, a másik oldalon a 4. Gépesített Hadosztály alegységei nyomulnak előre, nyugatról Harasztan át.

Bevetés előtt:

A támadás a Szíriai Arab Hadsereg ágyútarackjai és rakéta sorozatvetői elsöprő tűzének fedezetében folyik, amelynek célja a dzsihádista fegyveresek védelmének szétrombolása és a militánsok tüzérségi eszközeinek megsemmisítése.

Kelet-Ghoutának már csak 49%-a van terrorista megszállás alatt.

Katonai források szerint az offenzíva célja, hogy elszigetelje Duma és Haraszta településeket egymástól és azután mindkét körzetet Kelet-Ghouta régió többi részétől, gyakorlatilag három felé vágva a térséget.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Masdarnews

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑