Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 01. 12.

Harcok a Szíriai Arab Hadsereg és a vahabita fegyveresek között a jordániai határon

2016. 01. 12.

Az elmúlt 72 órában a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) és a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) “iszlamista felkelői” előnytelen helyzetbe kerültek, miután a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztálya elfoglalta a régi vámhivatali épületeket Daraa Al- Balad kerület Al-Maniszhijah nevű negyedében.

daraa 2016.01.09.

A dél-szíriai Daraa város

Múlt hét végén a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztálya együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és a Palesztin Felszabadítási Hadsereggel (PLA) folytatták az előrehaladást a Jordán Királyságba vezető Jamrak határállomás felé, likvidálva 15 ellenséges fegyverest és eközben megsemmisítettek 2 páncélozott járművet, amelyek 23 milliméteres légvédelmi gépfegyverekkel voltak felszerelve – közölte az almasdarnews.com

Egy katonai forrás az 5. Páncélos Hadosztály Izra városi parancsnokságától elmondta, hogy a Szíriai Fegyveres Erők megközelítőleg 150 méterre vannak a Jamrak határállomástól, ahol a vahabita terroristák utolsó állása található határon.

Amennyiben a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztálya és szövetségesei (főként a Nemzetvédelmi Erők) elfoglalják a Jamrak határállomást a Daraa Al-Balad kerületben, akkor ez lesz az első fontosabb Jordániába vezető határátkelő, amit visszaszerezhetnek a Nasszib határállomás tavalyi elvesztése óta.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑