Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 31.

Harcok a terroristák ellen Szíriában

2015. 07. 31.

Beszámoló a Szíriai Arab Hadsereg, a Nemzetvédelmi Milíciák és a szövetséges szervezetek harcairól szerte az országban.

Hadi helyzet Kunejtra tartományban és Daraa tartomány északi részén

Szíria, Kunejtra tartomány / A Szíriai Arab Hadsereg Al-Nuszra Front (Al-Kaida) elleni hadműveletei a dél-nyugati Kunejtra tartomány különböző részein arra kényszerítették a “felkelőket” (értsd: megszálló vahabita terroristákat), hogy visszavonuljanak harcállásaikból, közölték katonai források. A források elmondták, hogy a Nuszra harcosait visszaszorították a Szaid Badrija-magaslatról Taranja faluban miután súlyos veszteségeket szenvedtek a Szíriai Arab Hadsereg offenzívája során.

A források a továbbiakban hozzátették, hogy az Al-Nuszra Front több tucatnyi terroristája, közöttük a megátalkodott Heszam Lajla nevű vezér halt meg a kemény összecsapásokban.

Eközben a Hadsereg támadta a terroristák rejtekhelyeit Taranja faluban.

A Hadsereg előrenyomul Haszakah és Lattakia tartományban, sok terrorista halt meg a hadműveletekben és a légi csapásokban országszerte

A Fegyveres Erők és a Hadsereg egységei szombaton folytatták nagy kiterjedésű hadműveleteiket a megszálló takfiri terrorszervezetek ellen országszerte, likvidálva sok vahabita terroristát, megsemmisítve erődítéseiket, fegyverzetüket és lőszerkészletüket.

Al-Haszakah tartomány:

A Hadsereg egységei és a Nemzetvédelmi Erők előrehaladást értek el az ISIS terroristák levadászása során az Al-Nisshwa Al-Sharkijeh és Al-Nishwa Al-Gharbije kerületekben Haszakah városában, közelebb hozva azt az időpontot amikor a két körzetet újra biztonságosnak lehet nyilvánítani.

Harctéri források közölték a SANA-val, hogy szombaton a Hadsereg alegységei tovább törtek előre több épülettömbnyit az Al-Nishwa Al-Sharkijeh negyedben, visszaszerezve az ellenőrzést több térség felett.

A források hozzátették, hogy ISIS terroristákat üldöztek el nagy területsávból az Al-Baszel és a Panoráma csomópontokat összekötő tengelyen a kerület keleti oldalán, súlyos személyi és technikai veszteségeket okozva megszálló fegyvereseknek.

A Nemzetvédelmi Erők helyreállították az ellenőrzést az Al-Sharia csomópont, több épülettömb és az Elektromos Művek melletti kereszteződés felett az Al-Nishwa Al-Gharbijeh-kerületben, valamint tovább folytatták az előrenyomulást a Gyermekkórház és az állami egyetem Társadalom és Irodalomtudományi Karának épületei felé, miután terroristák osztagait semlegesítették és megsemmisítették azok fedezékeit.

Az Al-Haszakah-ban vívott csata

A Szíriai Köztársági Gárda 104. Dandárának alegységei, a Nemzetvédelmi Erők és törzsi harcosok Iszam Zaher Al-Din dandártábornok úr vezetése alatt harcolnak.

A 104. Dandár jól ki van képezve, hogy légi és tüzérségi támogatás nélkül képes legyen eredményes harctevékenység megvívására; ahogy ez látszik is a legtöbb videó felvételükön csak ritkán szorulnak rá.

Tekintsék meg a 104. Dandár felvételét a hivatalos fb oldalukról: العميد الركن عصام زهر الدين and مجموعة نافذ أسد الله

A felvételt egy pár nappal ezelőtt készítette a harcoló alegységek egyik hadszíntéri tudósítója; rögzítik az előretörést és a harctéri összecsapásokat.

The battles of al-HasakeaUnits from the 104th brigade of the Syrian Republican Guards, NDF, and the Tribal Fighters lead by Brigadier Genera Issam Zaher al-Deen.The 104th brigade is well trained to operate without any air or artillery cover; and as seen in most of their videos they rarely require any.Enjoy the footage from the 104th official page العميد الركن عصام زهر الدين and مجموعة نافذ أسد اللهThe footage were taken few days ago by the units field camera men; they document the advancement and the battles on the ground.#وثق_حربكSyrian Arab Army

Posted by Syrian Arab Army on 2015. július 27.

Lattakia tartomány:

A Hadsereg alegységei előrenyomultak Lattakia tartomány északi részén a török határon több körzetben.

A Hadsereg alegységei a Nemzetvédelmi Erők támogatásával előrehaladást értek el a vahabita terroristák rejtekhelyei és állásai ellen irányuló hadműveletek során Al-Durra, Dwajrka, Al-Szukkarije, Mardzs Khukha és Shalaf falvakban 50 kilométerre észak-keletre Lattakia városától.

Sok terrorista meghalt és többen megsebesültek, valamint járműveik megsemmisültek nagy mennyiségű lőszerkészletükkel és fegyverzetükkel az elmúlt 24 óra során.

Eközben a Légierő csapások sorozatát mérte terroristák gyülekező csoportjaira és rejtekhelyeikre Al-Szukkarijehben és AL-Kaszatelben Lattakia tartomány északi részén, végezve sok terroristával és megsemmisítve néhány fedezéküket és járműveiket.

Daraa tartomány:

11751924_575733605902520_1083937493108800587_nDél-Szíriában több vahabita terrorista meghalt és többen megsebesültek egy különleges műveletben, amit a Hadsereg hajtott végre fedezékeik ellen Szajda városban Daraa tartományban, közölte egy katonai forrás.

A forrás hozzátette, hogy egy katonai alegység megsemmisített egy nehéz gépfegyverrel ellátott járművet miután több vahabita terrorista mozgását figyelte, akik a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet tagjai voltak, keletre Tajszija településtől a jordániai határ közelében.

A Hadsereg alegységei folytatták hadműveleteiket a Dzsabhat Al-Nuszra és más terrorszervezetek ellen, végezve sok tagjukkal és megsemmisítve a rejtekhelyeiket a bennük talált fegyverzettel és lőszerekkel Tafasz városban és Mazajrib településen a tartomány észak-nyugati részén.

Péntek éjjel a Hadsereg alegységei tüzérségi csapásokat mértek takfiri terrorszervezetek fedezékeire Dael településen és északra az Al-Bitar-gazdaságoktól Ataman városa környékén, megölve több vahabita terroristát és megsemmisítve azok nagy űrméretű aknavetőit, amelyekkel Daraa város lakónegyedeit lőtték.

Egy katonai alegység ezenkívül likvidálta egy terrorista csoport minden tagját és megsemmisítette járműveiket és lőszerkészletüket Al-Shejkh Hasszantól nyugatra, közölte a forrás.

Eközben a takfiri terrorszervezetek beismerték a közösségi média felületeiken, hogy súlyos veszteségeket szenvedtek és sok vezérük meghalt, közöttük Zakarija Al-Abud, az úgynevezett “Falludzsah-Horan Dandár” terrorista csoport önjelölt vezetője.

Kunejtra tartomány:

A szomszédos Kunejtra tartományban több terrorista meghalt és mások megsebesültek egy intenzív hadműveletben, ami rejtekhelyeik és gyülekező csoportjaik ellen irányult Tranja és Dzsabata Al-Khaszhab falvakban a tartomány északi részén.

Eközben média források szerint Huszam Lajla és Mohammad Alaa Eddin vahabita terrorista vezéreket a Dzsabhat Al-Nuszra szervezetből a hatóságok azonosították a likvidált terroristák között.

Egy katonai műveletben a Szahita és Al-Szamadanijeh Al-Gharbijeh közötti kereszteződésben sok megszálló vahabita terrorista meghalt és megsebesült Kunjetra tartomány keleti részén.

Homsz tartomány:

A Szíriai Légierő az ISIS terrorszervezet fedezékeit és páncélozott járműveit semmisítette meg Al-Szekhnehben, Palmyra városában, keletre Al-Bajarattól és észak-nyugatra Muthalath Palmyrától.

A Szíriai Légierő az ISIS terrorszervezet kontingenseire és manőverező csoportjaira mért légi csapásokat Dabaat Al-Mlajhaban, Al-Szhindakhijeh Al-Dzsanobijeben, Dzsebab Hamadben és Al-Kadimban. A hadművelet az ISIS terrorszevezet járműveinek és sok fegyveresének halálával ért véget.

Terroristák tömegei haltak meg a Légierő csapásaiban, amelyek gyülekező csoportjaik ellen irányultak Raszem Al-Szabaaban, Um Szahridzsben, Tafhaban, Mallukhban, Al-Wadajhiban, Dzseb Al-Dzsarrahban megközelítőleg 73 kilométerre keletre Homsz városától.

A Szíriai Légierő takfiri terrorista szervezetek rejtekhelyeit rombolta le Ejn Husszein, Al-Amerijeh településeken és nyugatra Ejn Al-Dananirtól Ejn Al-Niszer térségében megközelítőleg 25 kilométerre észak-keletre Homsz városától, megölve és megsebesítve sok tagjukat és megsemmisítve felszerelésüket.

Hama tartomány:

A Hadsereg alegységei a Légierő közvetlen támogatásával takfiri terrorista szervezetek rejtekhelyeit támadták a központi fekvésű Hama tartomány területén.

A Szíriai Légierő több légi támadást hajtott végre a megszálló terrorszervezetek állásait és rejtekhelyeit Al-Rahdzsan faluban, 50 kilométerre keletre Hama városától.

Több terrorista meghalt és mások megsebesültek a légi csapásokban ezenkívül megsemmisült több jármű, amelyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve, valamint különböző típusú fegyverek és lőszerek.

Sok ISIS terrorista halt meg ezenkívül és többen megsebesültek, valamint járműveik, lőszereik semmisültek meg egy légi támadás sorozatban, amely harcállásaik ellen irányult. Al-Szalamijeh körzetében.

Eközben egy katonai alegység likvidált 5 terroristát és megsemmisítette két járművüket, a rajtuk szállított fegyverekkel és lőszerekkel egy különleges műveletben, amely az állásaikat támadta a tartomány dél-nyugati részében.

A Hadsereg alegységei teljes ellenőrzést szereztek a déli Akrab-magaslat felett és tovább nyomultak keleti és északi irányba a domb körül a nyugati bejáróig. A térségtől keletre is ellenőrzést szereztek a terület felett, aminek a neve Haret Bejt Dzsabajli.

30 vahabita terrorista halt meg és nagy mennyiségű fegyverzetük megsemmisült, akik a város mecsetének közelében rejtőztek el.

Idleb tartomány:

A Szíriai Légierő terrorszervezetek gyülekező tagjait és manőverező kontingenseit támadta Bezait, Dzsanat Al-Kura, Bashlamun falvakban Dzsizr Al-Shughurnál, megölve sok terroristát és megsemmisítve nehéz gépfegyverekkel felszerelt járműveiket.

A Szíriai Légierő légi csapásokat mért a megszálló terrorszervezetek rejtekhelyeire északra Kafer Mussza falutól, Kanszara és Al-Tamanaa városoktól Idleb tartomány déli részén.

A Légierő ezenkívül megtámadta a terrorszervezetek gyülekező tagjait Abu Al-Duhurnál és az Abu Al-Duhur légi támaszpontot körülvevő falvakban és Taaum városban a tartomány keleti részén, megölve és megsemmisítve sok vahabita fegyverest.

Eközben a terrorszervezetek elismerték a hozzájuk tartozó közösségi média felületeken, hogy több tagjuk meghalt közöttük az úgynevezett “Sziham Al-Hakk” csoport vezére, ami az “Al-Sham Légió” terrorszervezet része, fedőnevén Mazen Kasszum.

Al-Qalamun, Damaszkusz tartomány:

A Szíriai Légierő terrorista szervezetek rejtekhelyeit semmisítette meg Khirbet Khamamban, Martabijehben és Kummit Halimaban a Qalamun-hegység területén, Damaszkusz tartományban.

Vahabita terrorsiták haltak meg, valamint járműveik és fegyverzetük megsemmisültek a hadműveletben.

Harcok Palmyrában:

Katonai művelet Palmyrában a nyugati oldalról érkezve miután biztosításra került több helyszín; a Hadsereg rohamlövészeit együtt telepítették a 11. és a 18. Páncélos Hadosztályok Dandáraival. A 18. Hadosztály a támadó ék ebben a hadműveletben.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei biztosították a város körüli térséget és a hegyeket a várostól dél-nyugatra; az arcvonal most 3 kilométerre húzódik az ősi település központjától és néhány száz méterre attól ami palmürai háromszögként ismert a városon belül.

Az ISIS terroristák elmenekültek az állásaikból és a városon kívülre húzódtak miközben a Hadsereg alegységei előrenyomulnak.

A felvételt a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnokságának sajtóosztálya hozta nyilvánosságra és tette hozzáférhetővé.

How operations look like in Palmyra City, coming from the western side, after securing number of locations; SAA rangers are deployed along side brigades from the 11th, and 18th Armored Divisions, the 18th being the spearhead in this operation. Syrian Army units secured the territories surrounding the city, and the mountains to the Southwest of the city; now they are 3km away from the ancient town, and hundreds of meters away from what is known as the triangle of Palmyra inside the city.ISIS terrorists fled their positions and are retreating outside the city while SAA units advance.Video distributed by the Military Media division of the Syrian Arab Armed Forces Political CommandPalmyra, July 26, 2015Syrian Arab Army

Posted by Syrian Arab Army on 2015. július 26.

A Szíriai Arab Hadsereg számottevő területet foglalt vissza az Al-Ghaab síkságon a megszálló Al-Kaida terroristáktól

11828831_577487565727124_2987203534729919552_nSzerdán reggel a Szíriai Arab Hadsereg 11. Páncélos Hadosztály 87. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF) és az 1. Páncélos Hadosztály 45. Ezredével meglepetésszerű csapást mért a Harakat Ahrar Al-Sham és a Szírián élősködő Al-Kaida terroristák, a Dzsabhat Al-Nuszra fegyvereseinek az Al-Ghaab-síkság keleti peremén húzódó harcállásaira.

Felkészületlenül érve őket a Harakat Ahrar Al-Sham és a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezetek fegyveresei visszavonultak a Khirbat Al-Nakusz és Tal Wasszit között húzódó terepszakaszról miután a Szíriai Fegyveres Erők felmorzsolták védelmi vonalaikat és nem hagytak más választást a vahabita terroristáknak mint a visszahúzódást Khirbat Al-Nakusz keleti szektoráig.

A Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek Khirbat Al-Nakusz keleti szektorába történő visszavonulását követően a Szíriai Fegyveres Erők egy újabb támadást indítottak ez ellen a Hama tartomány nyugati határán lévő település ellen elfoglalva a megszálló terroristák megmaradt állásait mielőtt tovább nyomultak Al-Manszúra kisvárosig kelet felé.

Még egyszer a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezetek képtelenek voltak megtartani védelmi állásaikat; ez lehetővé tette a Szíriai Fegyveres Erők számára, hogy teljesen átvegyék az ellenőrzést az Al-Manszúra-magaslat felett mielőtt elfoglalták Al-Manszúra városát.

Az Al-Manszúra és Khirbat Al-Nakusz feletti ellenőrzésükkel a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalták Tal Al-Dajrt és Tal Barkit miután heves összecsapásokat vívtak a Dzsabhat Al-Nuszra terroristái ellen.

Az Al-Kaida kannibálok csoportjainak konglomerátuma, a Dzsaish Al-Fatah szerdán tüzérségi lövedékeket lőtt ki Al-Szkajlabijah békés kisvárosára, a támadásban egy polgári személy súlyosan megsebesült amikor egy lövedék becsapódott a házába.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑