Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 02. 09.

Harcok Aleppoban és az Eufrátesz mellett

2015. 02. 09.

Helyzetjelentés a terrorista ISIS és Nuszra Front elleni harcokról.
Az ISIS terrorszervezet több területet vesztett a Deir Ezzor Katonai Repülő Bázis közelében.

deir ezzour

Deir Ezzorban szolgálatukat teljesítő katonák

 Az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet csúfos kudarcot vallott a jelenlegi, Deir Ezzor tartományi székhely közelében végrehajtott támadásai során, több területet elvesztettek keletre a katonai repülőtértől a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandára és a helyi hatalmas Shaatat törzsbeli fegyveresek elleni harcban.

Egy Deir Ezzorban szolgáló katonai forrásunk szerint a 104. Dandár képes teljesen ellenőrizni a városi fürdőkomplexumot és környékét, az ottani iskolát és már két körzetet a katonai repülőtértől keletre. A forrás hozzátette, hogy 16 ISIS terrorista halt meg és 11 másik megsebesült a vasárnapi összecsapásokban.

Miután a visszavert ISIS terroristák elvesztették Al-Murijah települést a Deir Ezzor Katonai Repülő Bázistól keletre, újraszerveződtek és ellentámadást indítottak, hogy elfoglalják a falut; ez a támadás részben sikeres volt és visszavonulásra kényszerítette a 104. Dandárt a falu keleti részéből.

Azonban két nap elmúltával, ahogy visszaszivárogtak a faluba és védelmi állásokba húzódtak Al-Murijah falu keleti felében az ISIS még egyszer arra lett kényszerítve, hogy visszavonuljon a faluból miután súlyos veszteségeket szenvedett a Szíriai Arab Légierő állandó tűzcsapásaitól és légi támadásaitól.

Az Al-Nuszra Front támadását verte vissza a Szíriai Arab Hadsereg Aleppo városának Al-Zahra nevű negyedében.

aleppo

Nemzetvédelmi Milícia Aleppo Tartományban

A Szíriai Arab Hadsereg együttműködésben a Nemzetvédelmi Milíciával elfoglalt négy épülettömböt Nyugat-Aleppo Al-Zahra nevű negyedében, miután az Al-Kaidához tartozó Al-Nuszra Front és a Dzsaish Al-Mudzsaheddin nevű vahabita terrorszervezetek megpróbáltak betörni a Szíriai Légierő Felderítésének környékére.

A vahabita fegyveresek megkísérelték áttörni a Szíriai Arab Hadsereg alegységeinek védelmét az Al-Zahra negyedet biztosító ellenőrző pontnál; azonban a katonák a támadást visszaverték és ellentámadásba mentek át, amelynek során az Al-Nuszra Front fegyveresei visszavonultak négy épülettömbből, amit a kormányhű erők elleni akciók indítására és beszivárgási kísérletek kiinduló pontjául használtak Aleppo városának ebben a negyedében.

A Hadsereg 7 katonája és a Nemzetvédelmi Milícia 2 harcosa halt hősi halált a vahabita terroristákkal történt összecsapások során; miközben a Al-Nuszra Front és a Dzsaish Al-Mudzsaheddin terrorszervezetek 23 tagja patkolt el a hétfő reggel történt tűzharcokban

Al-Haszakah tartomány: A Szíriai Arab Hadsereg előrenyomul Tal Hamisz felé.

haszaka

Észak-kelet Szíriában harcoló katonák

A Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia lendületben van Al-Haszakah tartományban miután megrohamoztak több az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet ellenőrzése alatt álló falut.

Három nap alatt a kormányhű csapatok képesek voltak 16 falut visszafoglalni az ISIS által ellenőrzött Tal Hamisz település közelében; ez azt eredményezte, hogy a vahabita terroristák elvesztették az ellenőrzésüket sok gazdaság és út felett amit az utóbbi egy év sorám birtokoltak.

Végül a kormányhű erők képesek voltak kihasználni a vahabita terroristák gyenge védelmét Fudzs Al-Mejlebijjeh közelében; ez megkönnyíti az Al-Kamishlibe vezető elsődleges útvonal és stratégiai pont, a Tal Barak út elfoglalását.

A kormányhű erők sikerei nem fejeződtek be itt, a Nemzetvédelmi Milícia osztagai képesek voltak áttörni Razaazeh falunál és legyűrték az ellenséges vahabita megszállókat aknavetőik és nagy kaiberű lövegeik tüzével. A Nemzetvédelmi milícia végzett 18 beazonosított ISIS terroristával mielőtt az egész falut elfoglalta délelőtt 10.15 órakor damaszkuszi idő szerint.

Al-Kamishliben élő helyiek több ISIS ellenes “koalíciós” légi támadást jelentettek az ISIS által megszállt Al-Shadaadi faluban és a közeli olajkutaknál Al-Haszakah tartomány mezőgazdasági övezetében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑