Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Szíria

2015. 07. 19.

Harcok az Iszlám Állam ellen Homszban és Palmyrában

2015. 07. 19.

 A Szíriai Fegyveres Erők csapásokat mértek az ISIS terrorszervezetre Kelet-Homszban és Palmyrában.

A Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel és a Szíriai Szociális Nemzeti Párt  (SSNP) önkénteseivel folytatták előretörésüket a Tijasz légi támaszponttól délre elterülő vidéken elfoglalva több területet az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezettől az Al-Hajl-hegységben és az Al-Abiad-völgyben Homsz tartomány keleti részén.

A Szíriai Fegyveres Erők és a hazafias milíciák az Al-Hajl váron kívül indítottak rohamokat a terrorszervezet állásai ellen, ahol később teljesen átvették több magaslat ellenőrzését az Al-Hajl-hegységben napnyugta előtt csütörtök éjszakáig.

Az Al-Hajl-hegységben végrehajtott sikeres akción kívül a Szíriai Fegyveres Erők mélyen benyomultak a Wadi Al-Abiad térség szívébe (Fehér-völgy), likivdálva több mint 20 ellenséges fegyverest, miközben megsemmisítettek 5 páncélozott járművet, amelyek nehéz légvédelmi gépfegyverekkel voltak felszerelve.

Csütörtök éjjelig a Szíriai Fegyveres Erők egy nagy kiterjedésű ütköző zónát létesítettek a Tijasz légi támaszpont és a T-4 szivattyúállomás déli védelmi övezete körül, ami egészen az Al-Hajl-hegységig ér el.

Eközben északra Palmyrától a Szíriai Arab Légierő bombázta az ISIS fegyveresek harcállásait az ókori bányák közelében, a jelentések szerint 28 ellenséges fegyveres halt meg a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai és az ISIS terroristák közötti összecsapásokat követő többszörös légi csapásokban, amelyeket a Légierő vadászbombázói teljesítettek.

A Szíriai Fegyveres Erők szétzúzták az ISIS terroristákat Palmyra ókori bányáinál

Vereséget hozott az elmúlt 48 óra az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezetnek a Palmyra ősi városánál húzódó arcvonalon, amikor mindkét haderőnem, a Szíriai Arab Hadsereg és a Szíriai Arab Légierő egyaránt halálos csapásokat mért a terrorista csoportokra az ókori bányákon kívüli területen Homsz tartomány keleti részén. (A bányákból a hét elején a Tigris Alakulatok üldözték ki a vahabita megszállókat.)

Péntek reggel a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai (Kuwat Al-Nimr, különleges erők) folytatták támadásukat az ISIS fegyveresek harcállásai ellen az ókori bányákon kívül Palmyra városában, likivdálva két tucatnyi ellenséges terroristát tovább nyomulva az Al-Amarijah negyedbe vezető úton.

Az ókori bányáktól dél-keletre végrehajtott erőteljes szárazföldi támadást megelőző reggeli órákban a Szíriai Légierő kegyetlen csapást mért az ISIS/Daesh  állásaira, igazoltan végezve 28 véglénnyel, miközben megsemmisített 6 páncélozott járművet, amelyek 23 milliméteres légvédelmi gépágyúkkal és 12,7 milliméteres DSK géppuskákkal voltak felszerelve.

Ezalatt az Al-Bajrat melletti olajfa-ligeteknél a terrorszervezet fegyveresei megkísérelték visszafoglalni azt a területet, amiről a Szíriai Arab Hadsereg 18. Páncélos Hadosztály 67. Dandára zavarta el őket, de a terroristák rohama sikertelen volt mert a Szíriai Fegyveres Erőkkel vívott hatórás heves összecsapás után az ISIS terroristák visszavonultak.

Ezek a kudarcok visszavetették az ISIS fegyvereseket kevés teret hagyva nekik Palmyra vidéki körzetében, a Szíriai Fegyveres Erők már a történelmi város köré vonták harcállásaikat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑