Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 02. 03.

Harcok Damaszkusz Tartományban

2015. 02. 03.

Napról  napra csökken a terroristák ereje a főváros körül.

Kelet-Goutha: A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta Tal Al-Szawant

goutás kép

A “ZSZU-23-4 Shilka” típusú önjáró légvédelmi tüzérkomplexum, mellette behevederezésre váró páncéltörő-gyújtó (API/БЗТ) töltények. A Shilka komplexumok itt nem légvédelmi célokat szolgálnak, hanem közvetlen irányzással tűztámogatást biztosítanak a hadsereg gyalogsága számára az ellenséges élőerő, páncélozott eszközök és erődített tüzelőállások elleni harcban.

Több hétnyi előkészület és területvesztés után a Szíriai Arab Hadsereg, Köztársasági Gárda (Harssz Al-Dzsumhurri) 105. Dandára több nagy erejű támadással csapott le a Dzsaish Al-Iszlam (Iszlám Hadsereg) nevű vahabita terrorszervezet fegyvereseire, területeket foglalva vissza a terroristák által megszállt Douma település közelében; különösképpen Tal Al-Szawan falut.

A Dzsaish Al-Iszlam terroristáinak tudtán kívül a 105. Dandár rohamot készített elő a vahabiták állásai ellen damaszkuszi idő szerint vasárnap reggel 06.30-kor; ez a támadás azt eredményezte, hogy a 105. Dandár áttört a vahabita fegyveresek arcvonalán és mellette elfoglalta Tal Al-Szawant észak-keleten.

A 105. Dandár alkonyatra képes volt biztosítani az egész falu területét visszavonulásra kényszerítve a Dzsaish Al-Iszlam fegyvereseit nyugat felé a megszállásuk alattt álló Doumaba. Egy katonai forrásunk szerint a 105. Dandár nyolc katonája halt hősi halált; azonban a Dandár súlyos veszteségeket okozott az ellenséges fegyvereseknek, megölve 21 terroristát a Szíriai Arab Légierő közreműködésével.

Heves összecsapásokat jelentettek az Al-Balaa gazdaságoktól keletre, amikor a Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya folytatta támadásait a vahabita fegyveresek állásai ellen ebben a mezőgazdasági térségben. A 4. Gépesített Hadosztály támadó alegységeinek előrehaladását gátolják a szélsőséges időjárási körülmények, amelyek egyelőre nagy mértékben játszanak közre a páncélozott haditechnikai eszközök nehézkes mozgásában.

 Dzsobar elleni támadás:

.

Két települést tisztítottak meg a vahabita terroristáktól Damaszkusz tartományban.

A Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Milíciával és a Hezbollah önkénteseivel átvette az ellenőrzést Tal Wardeh (Rózsadomb) felett a libanoni határon az Al-Kaidához tartozó Al-Nuszra Front nevű terrorszervezettel vívott heves összecsapások után, ezen az erősen tagolt tájon, amiről belátható a legutóbb megtisztított Jaabusz falu.

A Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztálya egy erőteljes támadást hajtott végre Al-Rakabijja faluban a kelet-gouthai régióban, 13 vahabita terrorista halálát eredményezve a Dzsaish Al-Iszlam (Iszlám Hadsereg) nevű terrorszervezetből Dajr Al-Aszafir város közelében.

A halottak között az alábbi terroristák kerültek azonosításra: Musztafa Ibrahim Marzukk, Ali Baraa Munafik és Mussza Abdullah Al-Mussza.

Dzsobarban a Szíriai Köztársasági Gárda 105. Dandára támadta a Dzsaish Al-Iszlam terrorszervezet egy búvóhelyét északra a “Tanárok Tornyaitól”; az akcióban az épületet teljesen lerombolták, négy vahabita fegyveres halt meg benne.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑