Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 08. 22.

Harcok Észak-Szíriában

2015. 08. 22.

Több települést is visszavettek a kormányerők a terrorszervezetektől. Mare város birtoklásáért egymást ölik a vahabita szervezetek.

A Szíriai Arab Hadsereg két várost visszafoglalt az ISIS terrorszervezettől Aleppo tartományban

A Szíriai Arab Hadsereg 2. Gépesített Hadosztály 26. Ezrede együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel és a palesztinokból álló Jeruzsálemi Dandárral (Liwa Al-Kudsz) szerdán támadást indított az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet védelmi állásai ellen Al-Szalihijh és Tal-Rajman városokban Aleppo tartomány keleti részén.

Miközben az ISIS terrorszervezet a Kwejersz Katonai Repülő Bázist ostromolta a Deir Hafer-síkságon Tal Rajman és Al-Szalihijah városok gyengén védettek maradtak; ami támadásra ösztönözte a Szíriai Fegyveres Erők Al-Szafira körzetétől keletre települő egységeit.

A Szíriai Fegyveres Erők Tal-Rajmanban és Al-Szalihijahban lecsaptak a terrorszervezet védelmi vonalaira és elfoglalták a két települést az ISIS terroristákkal vívott heves összecsapásokat követően az Ajn Szabr faluba vezető úton.

Al-Szalihijah és Tal Rakman visszafoglalását követően a Szíriai Fegyveres Erők tovább nyomulak Ajn Szabr és Al-Karatijah falvakig, ahol szembeszálltak egy másik ISIS kontingenssel a kiemelt jelentőségű Aleppo Hőerőmű felé vezető úton, amely a Deir Hafer országútig vezet. Az országút közvetlenül a Kwejersz légi támaszpontig húzódik.

A Kwejersz Katonai Repülő Bázis három éve áll brutális ostrom alatt, ami arra késztette a Szíriai Arab Hadsereg repülőteret védő katonáit, hogy védműveket emeljenek és megküzdjenek különböző ellenséges csoportokkal, amelyek a bázist támadják.

Az ISIS terrorszervezet ismételten megpróbálta áttörni a Szíriai Fegyveres Erők védelmi vonalait a Kwejersz Katonai Repülő Bázison; azonban eddig minden kísérlet kudarcot vallott.

Egymásra rontottak a terorrszervezetek Aleppo tartomány északi részén

Aleppo tartomány északi része

Az ISIS terrorszervezet és a többi “mérsékelt felkelő” (értsd: más megszálló vahabita terrorszervezetek) FSA/Dzsabhat Al-Shamia fegyveresei egymást ölik halomra Mare város körzetének a birtoklásáért.

Az ISIS célja, hogy kiszorítsa a többi Al-Kaida terroristát és FSA fegyverest a térségből, hogy a kurdok által elfoglalt Tal Abiad határátkelő helyett másik határátkelőt szerezzen amin keresztül megkapja a török utánpótlást.

Északra Aleppotól az ISIS az egykori katonai főiskolai területet (“Infantry School”) akarja elvenni a Dzsabhat Al-Shamia fegyvereseitől. Ha ez sikerül nekik, akkor már északra Aleppotól is az ISIS lesz a Szíriai Fegyveres Erők fő ellensége a Shejkh Nadzsar ipari negyed közvetlen szomszédságában.

A csatolt térképvázlat 5 nappal korábbi, de jelöli az ISIS által támadott FSA/Al-Kaida ellenőrzésű pontokat.

Hadi helyzet az Al-Ghaab síkság északi részén

gaab síkság

Al-Ghaab síkság

A Szíriai Arab Hadsereg egységei, élükön a Tigris Alakulatokkal megtartották a hétfőtől indult offenzívában visszaszerzett területeket. Súlyos harcok dúlnak Kakurtól (Qarqur) délre. Az Al-Kaida terroristák (Dzsabhat Al-Nuszra, Harakat Ahrar Al-Sham etc.) és a mérsékelt kannibálok/FSA alkotta Dzsaish Al-Fatah terrorista konglomerátum a Törökország felől a megszállt Idleb tartományi területekre érkező utánpótlás ellenére szerdán nem tudta visszfordítani a Szíriai Fegyveres Erők előretörő alegységeit.

Még egyszer a hadműveletekben résztvevő egységek: 11. Páncélos Hadosztály 87. Dandára, Tigris Alakulatok kontingense, a Hegyi Oroszlánok Dandár (Liwa Aszud Al-Dzsabal) a Nemzetvédelmi Erők (NDF) tartományi ezrede, Mukawama Szurija (Szíriai Ellenállás), a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) milíciája.

الجيش السوري يستعيد السيطرة على قرى في سهل الغاب بريف حماهالجيش السوري واللجان الشعبية يسيطران على قرى الزيارة وخربة ال…

Posted by ‎شبكة منقول الاخبارية | M.N.N‎ on 2015. augusztus 19.

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑