Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 11.

Harcok ISIS  ellen a szíriai Haszakah tartományban (Videó)

2015. 07. 11.

Az ISIS terroristák ellen Al-Haszakah-ban indított hadművelet legfontosabb mozzanatai, amelynek eredményeként felszabadult a Kelet-Gwejran-kerület.

Issam Zaher Al-Deen dandártábornok úr vezeti a Köztársasági Gárda 104. Dandárának alegységeit, a Nemzetvédelmi Erők tartomány egységét és szunni törzsi harcosokat a megszálló ISIS terroristák ellen.

Első nap: A polgári lakosság kimenekítése a megtámadott Al-Nishwa kerületből, azután a szíriai erők támadása az ISIS harcállásai ellen a kerületben

Második nap: Elindult az offenzíva Kelet-Gwejran megtisztításért.

Harmadik nap: A hazafias erők teljesen felszabadították a Kelet-Gwejran-kerületet.

A hivatkozott videó a Szíriai Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandár Nafiz Assadallah Harccsoportjának oldaláról származik. مجموعة نافذ أسد الله

Issam Zaher Al-Deen dandártábornok egységei harcolnak a takfiri terroristák ellen. A dandártábornok úr a katonái között, rész vesz minden akcióban amit indítanak az ISIS ellen:

The highlights of three days of operations in al-Hasaka against ISIS, that resulted in liberating eastern Ghuairan…

Posted by Syrian Arab Army on 2015. július 9.

A Szíriai Arab Hadsereg nagyobb katonai műveletet indított Al-Haszakah városában

A Szíriai Arab Hadsereg 4. Gépesített Hadosztály 154. Dandára együttműködve a Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandárával, a Hadsereg 3. Páncélos Hadosztály 5. Határvadász Dandárával, a Nemzetvédelmi Erőkkel, a Sootoro Dandárral (Asszír keresztény milícia), a Baath Zászlóaljakkal (Kataib Al-Baath) és a Shajtat törzsi harcosokkal egy nagy erejű ellentámadást készítettek elő Al-Haszakah tartomány fővárosában.

A Szíriai Fegyveres Erők elsődleges hadműveleti célkitűzése a stratégiai helyzetű Al-Nishwa kerület nyugati szektorának visszafoglalása, amit az ISIS terroristák offenzívájuk első napján szálltak meg a tartoányi főváros nyugati peremén. Ez nem lesz könnyű feladat a Szíriai Fegyveres Erők számára, mert a terrorista patkány horda mélyen elbarikádozta magát az Al-Nishwa-kerület nyugati részének több épülettömbjében.

Az ISIS újonann nagy erővel támadta az Al-Nishwa-kerület keleti szektorát, az Al-Lilijah-kerületet, a Panoráma-körforgalom ellenőrző pontját, az erőddé átalakított Al-Ahdath Ifjúsági Büntetés-végrehajtási Intézetet, az Al-Haszakah-i Hőerőművet és a Sport-komplexumot.

A Szíriai Fegyveres Erőknek jelenleg a fő célja, hogy megtisztítsák az Al-Nishwa-kerület nyugati szektorát, ezzel kedvező állásokat foglaljanak el és éket verjenek az Al-Lilijah-kerület és az Al-Khabur-kerület szélén lévő ISIS fegyveresek közé, valamint elvágják a terrorista csoportok utánpótlását, amivel azok folytatni tudnák a brutális akcióikat.

Az Al-Lilijah-kerület teljesen a Szíriai Fegyveres Erők ellenőrzése alá került Al-Haszakah városában; A déli szektort szintén biztosították a Hadsereg katonái

Az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) nevű terrorszervezet megrohamozta az Al-Nishwa-kerületet és a Panoráma ellenőrző pontot, miközben a Szíriai Arab Hadsereg 4. Páncélos Hadosztály 154. Dandára hatásosan haladt előre és tisztította meg Al-Haszakah tartomány fővárosának Al-Lilijah nevű kerületét.

Az Al-Lilijah-kerület több mint 90 százalékának a biztosítása után a Hadsereg 154. Dandára együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF), a Köztársasági Gárda 104. Légideszant Dandárával és a Shaatat törzsi harcosokkal még egy erőteljes rohamot hajtott végre a terrorszervezet megmaradt állásai ellen; ez a csapás döntő volt a Szíriai Fegyveres Erők számára, mert képesek voltak teljesen helyreállítani az ellenőrzést a Lilijah-kerület felett szerda reggelig.

Az Al-Lilijah-kerület megtisztítását követően a Szíriai Fegyveres Erők erősítést küldtek a város nyugati peremére az Al-Nishwa-kerületbe annak érdekében, hogy segítsenek a beszivárgó patkányhordák kiszorításában. Még egyszer a Fegyveres Erők kiszorították az ISIS terroristákat a fontos térség nyugati peremére a tartomány fővárosánál.

Az Al-Lilijah és Al-Nishwa kerületek megtisztítása után a Szíriai Fegyveres Erők biztosították az Al-Haszakah város déli szektorát őrző híres Panoráma ellenőrző pontot és körforgalmat majdnem kétórás az ISIS terroristák ellen vívott kemény tűzharcban.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnokságának képviselői megszemlélték az Al-Lilijah-kerületet miután a katonák megtisztították a városrészt a vahabita patkányoktól és azok mocskától.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews.com)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑