Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2018. 03. 01.

Harcolj a terroristák ellen – Új videójátékot dobott a piacra a Hezbollah (képek, videó)

2018. 03. 01.

A Szent Védelem – A szenthelyek védelméért néven új videójáték került a libanoni és arab világ piacaira. A Hezbollah ezúttal a Szíriai háborúban részt vett csatákat, szent helyek védelméért vívott harcokat eleveníti fel.

A videójáték első részében a Damaszkuszhoz közeli Zeinab Mauzóleumba kell ellátogatni, ahol spirituálisan feltöltödhet a harcos és ha szerencséje van még Hassan Rouhani iráni elnökkel is találkozhat.

Majd a felfegyverkezés után, meg kell védeni a siíták egyik legszentebb helyét a takfiri iszlamisták támadásaitól.

Ezután két akciót kell véghez vinni  Hujeir térségében, ahol az Iszlám Állam és más dzsihadista csoportok rakétagránátokkal támadják a Hezbollah állásait.

A sikeres katonai akciók után átvezényelnek a libanoni-szír határhoz közeli Quseir városba amit az iszlamisták szálltak meg. A küldetésed kiszabadítani a civil foglyokat mielőtt a Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah megindítja a felszabadító hadműveletet.

Az utolsó egyéni akció egy terroristavezér likvidálása. Az Al-Handewi akciókban az Iszlám Állam egyik összekötő emberét kell megölni aki a terrorszervezet fegyvereseit csempészi át Szíriából Libanonba, hogy kiterjessze a konfliktust a szomszédos országba.

.

A sikeres terroelhárítás után visszavezényelnek Libanonba ahol a Baalbek Hadművelet keretében kell aprítani az Anti-Libanon hegységben rejtőző iszlamistákat.

A libanoni ellenállási szervezet nem az első alkalommal rukkol elő katonai videójátékkal. Az első videójátéka a Jeruzsálem Fia, majd 2000-ben kiadta a Különleges Alakulatot. Hat ével később a 2006-os Izrael ellen vívott győztes háború után megjelent a Különleges Alakulat 2.

A videójátékról bővebben itt olvashat.

Orientalista.hu – Sinoda

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑