Cadmus fordítás Cadmus

Harisnya, az örök ruhadarab

Conte klasszikus harisnyaA különböző harisnyák már nagyon rég a nőies ruhatárak egyik alapvető és kihagyhatatlan darabjai, nem hiányozhatnak egyetlen hölgy szekrényéből sem.

Felvetődhet a kérdés, hogy mégis milyen régi ez a ruhadarab?

A mai értelemben vett harisnya nagyjából a középkor, pontosabban a tizennegyedik század óta létezik.

Ekkoriban még selyemből készültek, ami Európában luxuscikknek számított, így leginkább gazdag nemesek viselték. A női harisnya első emítése is ebből az időszakból származik, azonban ebben a korban még rejtett ruhadarabnak számított, amit jellemzően többrétegnyi ruházattal takartak el.

A reneszánsz idejére különösen divatossá váltak a gazdagon díszített darabok, amik igazi státusszimbólumnak számítottak, és különösen Itália államaiban voltak népszerűek, főleg a Velencei Köztársaságban. A ma ismert nejlonharisnyák nagyjából nyolcvan éve jelentek meg, és olyannyira elterjedtek, hogy manapság már egy selyemből készült harisnya számít kuriózumnak.

Eleinte akkora volt rájuk a kereslet, hogy a gyárak nem tudtak vele lépést tartani, azonban a nyolcvanas évekbe némileg visszaszorultak, főleg az akkoriban előretörő nadrágdivatnak köszönhetően. Az elmúlt évtizedben viszont ismét virágkorát éli, a választék ma szélesebb, mint valaha.

A HarisnyaOutlet széles kínálatában megtalálod a hétköznapi és alkalmi harisnyanadrágokat, leggingseket, zoknikat és combfixeket. Választhatsz a klasszikus, fekete vagy natúr színekből is, vagy feldobhatod egyszínű ruháid a trendi mintás darabokkal. Vastag, meleg harisnyáinknak köszönhetően a tél hideg hónapjaiban sem kell hiányolnod a csinos szoknyákat.

Megosztom:


Back to Top ↑