Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 07. 31.

Harminc harci géppel támadtak a törökök a kurdokra

2015. 07. 31.

A neo oszmán terrorizmus elleni harc alatt, a kurdok szírek és irakiak elleni támadásokat lehet érteni.

“A török légierő tömeges megtorló támadást intézett csütörtökön a magukat Észak-Irakban meghúzó kurd lázadók ellen – jelentette az NTV török tévécsatorna.

A rendkívül heves támadásban mintegy harminc F–16-os típusú harci repülőgép vett részt. Az akciót azért indították, mert a kurd fegyveresek hajnalban megtámadták a hadsereg egyik konvoját, és a hivatalos tájékoztatás szerint megöltek három katonát.

Azonnal „pilóta nélküli repülőgépeket, helikoptereket és különleges egységeket is vezényeltek a rajtaütés helyszínére” – tudatta közleményében a hadsereg.

A Kurdisztáni Munkáspárt a múlt héten felmondta a 2013-ban kihirdetett tűzszünetet, miközben a török kormány is bejelentette, hogy a hadsereg fegyverletételre fogja kényszeríteni a kurd lázadókat.

Ankara politikai oldalról is offenzívába kezdett: a hatóságok a „közrend veszélyeztetése” és „erőszakra való felbujtás” miatt vizsgálatot indítottak a közelmúltbeli parlamenti választások egyik nyertesének számító kurdbarát Népi Demokratikus Párt (HDP) elnöke ellen.

A vádak szerint az ellenzéki vezető „provokálta és felfegyverezte” a tüntetőket az ország délkeleti részében tavaly kirobbant demonstrációk során. Több tucatnyian meghaltak októberben azokban a tüntetésekben, amelyek azért robbantak ki, mert Ankara nem volt hajlandó beavatkozni az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista csoport fegyvereseivel szemben, hogy megakadályozza Kobani, észak-szíriai kurd város elestét.”

Kiegészítés:

Miközben a törökök az egyetlen északi IÁ ellenes erőt, a kurd Peshmargákat bombázták harminc darab F-16-os vadászgéppel, addig az Izrael dróntámadást hajtott végre a Golán-fennsíkon,amiben drúz és Hezbollah katonák vesztették életüket.
Ismét elgondolkozhat a kedves olvasó, hogy ki is harcol valójában a terrorizmus ellen és ki támogatja azt.

De be kell vallanom a magam részéről, hogy már kezdek belefáradni. Kezdek belefáradni, hogy nap mint nap megosztunk híreket (és a nem megosztottakról még nem is beszéltem) arról, hogy a nagy IÁ ellenes koalíció hogyan is “harcol” és hogyan is támogatja az IÁ terroralakulatait.

Ez már annyira fárasztó, hogy az egész világ karba tett kézzel nézi ezeknek a terrorista országoknak a tevékenységét. Már minden épeszű embernek világos, hogy az Iszlám Állammal nem akar leszámolni a “nyugat”, sőt, továbbra is támogatja őket, és az is világos lassan már mindenki számára, hogy kik is, melyek ezek az országok, akik a terrorizmust támogatják, és kész.

… és kész.

… na mindegy. Értem én a helyzetet.

Azzal viszont most számolhatnak ismét az izraeli katonák a libanoni határon, hogy most rajtuk van a sor, bármelyikükön lehet a sor, bármelyikük lehet a következő áldozata a Hezbollah egyenlítésének vagy éppen a drúzok felháborodásnak és bosszújának.

A törökökről meg ne is beszéljünk. Nagy baj lesz még ebből náluk! Ezt a “békát” most már nem fogják lenyelni a kurdok.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mit szól Bernard-Henri Lévy Moszad ügynök a Peshmargák frontvonalán távcsővel a kezében, mikor jönnek a török vadászgépek.

Erre azért kíváncsi lennék.

A következő cikkben majd megosztom Önökkel a válaszokat!

Orientalista.hu – Siroi Isi (Forrás: MNO)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑