Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2015. 06. 22.

Három év szünet után Egyiptom új nagykövetet küld Izraelbe

2015. 06. 22.

Egyiptom új nagykövetet küld Tel-Avivba, három évvel azután, hogy a 2012-es gázai háború alatt visszarendelte külképviseletének ottani vezetőjét – jelentette a MENA egyiptomi hírügynökség vasárnap.

Az új egyiptomi nagykövet, Házem Heirat eddig az egyiptomi külügyminiszter diplomáciai és konzulátusi ügyekért felelős asszisztenseként dolgozott. Elődjét, Átef Mohamed Szálem el-Ahl-t még az iszlamista Mohamed Murszi vezette rezsim nevezte ki, és bár a diplomáciai lépést Izraelben akkor pozitív gesztuskén értékelték, röviddel később, a 2012 novemberében kirobbant gázai-izraeli konfliktus alatt Kairó visszarendelte tel-avivi nagykövetét. – közölte az MTI.

Ugyancsak vasárnap – a két ország közti diplomáciai kapcsolatok harmincöt éves történelmében először – Izrael kairói nagykövete egy arab nyelvű videoüzenetben köszöntötte az egyiptomiakat az iszlám böjti hónap, a Ramadán alkalmából.

Abdel-Fattah Al-Sisi egyiptomi elnök vasárnap új nagyköveteket nevezett ki továbbá Berlinbe, Washingtonba, Havannába és Rijádba, valamint új konzulokat küldött Londonba, Milánóba és Chicagóba.

Orientalista.hu

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑