Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 07. 26.

Három hét alatt 55 települést szabadítottak fel Szíriában (videó)

2017. 07. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg 55 települést szabadított fel és 2000 vahhabita terroristával végzett június 1. óta

A szíriai kormánycsapatok június elseje óta legalább 55 települést szabadítottak fel a megszálló ISIS terroristák uralma alól és 2000 vahhabita terroristával végeztek Aleppo tartományban, valamint jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik folytatják az előretörésüket az ISIS terrorszervezet ellenében az Euphrates-folyó mentén, jelentette be hétfőn Szergej Rudszkoj vezérezredes, az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erői Vezérkarának hadműveleti főcsoportfőnöke.

Rudszkoj tábornok hozzátette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei felszabadították a szíriai-iraki határ 150 kilométeres szakaszát, emellett Al-Bud települést és a T-2 jelű földgáz elosztó és továbbító komplexumot az ISIS terroristák uralma alól és jelenleg Al-Bukamal városa irányába folytatják a hadműveletet. A szíriai kormánycsapatok orosz jelentések szerint 26 kilométerre közelítették meg az Euphrates-folyó partján fekvő, ISIS megszállta stratégiai várost.

Rudszkoj vezérezredes még elmondta, hogy egy hadművelet zajlik Palmyrától északnyugatra Akairibatnál, amelynek célja elzárni és megsemmisíteni az ISIS terroristák egy nagyobb kontingensét.

Eközben az Orosz Légi és Kozmikus Erők legalább 2000 bevetést teljesítettek és 5850 légi csapást hajtottak végre vahhabita terrorista célpontok ellen. Oroszország “Kalibr” típusú manőverező robotrepülőgépeket és TU-95MSZ hadászati bombázókat használt az ISIS terrorszervezet legfontosabb létesítményeinek elpusztítására.

Az USA támogatta “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) némi területi nyereségre tettek szert az Al-Muazzafin, Al-Hamra és Nazlat Szhehada kerületekben, valamint végeztek 14 ISIS terroristával Al-Rakka városában. Azonban az összecsapások még folynak ezekben a térségekben.

Figyelembe véve az SDF milíciáinak előrehaladását, az USA támogatta csoportok nem fogják elfoglalni a várost a közeli jövőben. A szíriai katonai vezetés kihasználta az SDF problémáit annak érdekében, hogy egy nagy területre kiterjedő hadjáratot indítson az ISIS terrorista entitás ellen délre az Euphrates-folyótól. Ez olyan helyzethez vezethet, amikor az USA támogatta erők elvesztik az kőolajban gazdag Deir Ezzor tartományért folyó versenyfutást, mielőtt a tényleges hadműveletük elkezdődhetne Al-Rakka város elfoglalása után.

A nyár elején sok USA-barát forrás arra spekulált, hogy az SDF milíciái elfoglalhatják Rakkat és a kőolajban gazdag Deir Ezzor tartományt, mielőtt az Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei elérik a tartomány székvárosát.

A Hajat Tahrir Al-Sham terrorista koalíció (az Al-Kaida szíriai ága) 141 tagját veszítette el a Hezbollah és a Szíriai Arab Hadsereg közös hadműveletének kezdete óta Dzsarud Arszal térségében, a szíriai-libanoni határvidéken. A libanoni ellenállási mozgalom, a Hezbollah a Szíriai Arab Hadsereg és a Libanoni Hadsereg támogatásával majdnem visszafoglalta az egész térséget a megszálló dzsihádistáktól, közben 19 harcosa esett el a műveletekben. Dzsarud Arszal ISIS terroristák által megszállt része lesz a Hezbollah vezette hadművelet következő célpontja.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑