Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 06. 12.

Háromezer üzbég terrorista harcol Szíriában és Irakban

2019. 06. 12.

Üzbegisztán muszlim vallási vezetője, a köztársaság főmuftija Osman Khan Alimov kijelentette, hogy körülbelül háromezer üzbég harcol különböző terrorista csoportok oldalán Szíriában és Irakban.

Üzbég hírügynökségek szerint Alimov ezt egy televíziós beszélgetés alkalmával mondta el. Vagyis kijelentette, hogy közel háromezer üzbég állampolgár harcol a Közel-Keleten valamelyik terrorista szervezet soraiban. És a főmufti szerint tartani kell attól, hogy ezek a személyek valamikor visszatérnek az országba.

Alimov megjegyezte, hogy korábban már hazavittek 156 üzbég terroristát különböző szíriai táborokból. A terroristákat különgép szállította haza. Szerinte azonban még több terrorista személy is hazatérne.

Korábban több ezer személy harcolt az ázsiai köztársaságokból, vagyis a korábbi szovjet köztársaságokból Szíriában, különböző terrorista szervezetek tagjaiként.

Ők korábban a török határon keresztül érkeztek, hiszen a török állam több tízezer terrorista számára tette lehetővé azt, hogy a világ számos országából Szíriába érkezzenek. Ehhez pedig logisztikai és katonai támogatást is biztosítottak számukra.

Orientalista.hu – Al-Isfahani, SANA

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑