Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 08. 31.

Haszakai bázisból támadnának az amerikaiak a szír hadsereget

2018. 08. 31.

Az iráni Fars News hírügynökség orosz források alapján arról számolt be, hogy az amerikai hadsereg arra készül, hogy az egyik új amerikai bázisról rakéta támadást indít a szíriai hadsereg állásai ellen. Mindezt a Haszaka térségében létrehozott legújabb bázisukról kívánják végrehajtani, mely Szíria észak-keleti részén található.

Az orosz források szerint az amerikai műszaki egységek Al-Shadadi városában hoztak létre egy katonai bázist, mely az oda szállított légi járművek száma alapján arra enged következtetni, hogy a bázis mérete sokkal nagyobb mint az orosz Hmeimim légibázis Lattakia közelében.

A beszámolók alapján az amerikaiak arra várnak, hogy bejelentsék a vegyi támadást, melyet az ő ügynökeik és az általuk támogatott terrorista szervezetek hajtanának végre Szíriában. A támadást követően bejelentenék, hogy a támadást a szíriai kormánycsapatok hajtották végre és ezzel az ürüggyel támadást kezdeményeznének a szíriai csapatok ellen Hasaka térségében.

Az Al-Shadadi amerikai bázis környékén napok óta folyamatos csapatmozgásokat jelentenek. A helyszíni megfigyelők beszámolói szerint az amerikai hadsereg több száz teherautóból álló konvoja érkezett meg Irakból Szíriába a Simalka határátkelőn keresztül. A konvojban elsősorban harci járművek és buldózerek, valamint üzemanyag szállító járművek voltak. A konvoj a kurd milíciák által ellenőrzött területeken keresztül jutott el az amerikai bázisra.

A londoni székhelyű Syrian Observatory for Human Rights nevű ,,ellenzéki,,, vagyis a terroristákat támogató, szervezet szerint az amerikai hadsereg a múlt héten 800 teherautónyi katonai felszerelést szállított az Észak-Kelet Szíriában található bázisaira. Ezen kívül szállító repülőgépekkel is vittek hadi felszerelést Kobani repülőterére, mely Aleppo tartomány észak-nyugati részén található.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑