Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2018. 08. 14.

Hazatérést ünnepeltek egy iraki keresztény faluban

2018. 08. 14.

Több száz iraki keresztény vonult utcára ünnepelve hazatérésüket a szülőfalujukba. Négy évvel azután, hogy az Iszlám Állam elűzte őket szülőföldjükről, ismét felcsillant a remény, hogy mindent újrakezdhetnek. Jó hír érkezett Irakból.

Több százan ünnepelték a Ninive-völgyben fekvő Karemlesh település lakói közül, hogy visszatérhettek szeretett falujukba. Az ünneplésre napokon át készültek. Az utcákat feldíszítették és keresztény szimbólumokat helyeztek el a főbb tereken – közölte a Linga.org portál.

Az esemény az Új Kezdet napjaként kerül be a falu történelmébe – mondta egy helyi szír keresztény férfi.

Az ünnepi felvonulást követően a részvevők a Szent Bibliából olvastak fel részleteket, majd megemlékeztek a négy évvel ezelőtti mészárlás áldozatairól.

2014. augusztus 6-án éjjel az Iszlám Állam nevű terrorszervezet megtámadta a védtelen Ninive-völgyben fekvő keresztény falvakat. Sem az iraki hadsereg, sem a kurdok nem védték meg a keresztény kisebbséget, ezért sorsuk megpecsételődött. Augusztus 7-én hajnalban a szír és asszír keresztények többsége elmenekült a térségből.

Akkor több tízezer iraki keresztény kényszerült menekülttáborokba. Most, négy év elteltével, ismét felcsillant a remény az iraki keresztényeknek, hogy új életet kezdhetnek szülőföldjükön.

S4C.news – Kassab Adonis

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑