Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2016. 04. 15.

Hazatérnek a sadadi keresztények

2016. 04. 15.

“Keresztény családok százai térnek vissza a szíriai Szadad városba, több mint két évvel azután, hogy megszálló terroristák rohanták le” – közölte egy helyi tisztségviselő.

Szulejman Al-Khalil, Sadad (Szadad) polgármestere nyilatkozta az orosz médiának április 6-án, hogy keresztények tömegei térnek haza a városba, miután az orosz fegyveres erők vereséget mértek az Al-Nuszra Frontra (Al-Kaidára), jelentette a “Fides”, a Kongregáció a Népek Evangelizálásáért hírügynöksége.

“Keresztények, akik Szíriából Európába menekültek elkezdtek hazatérni Sadadba és ezenkívül más városokba” mondta a polgármester a “Fides” hírügynökségnek.

A hírszolgálat felidézte, hogy az Al-Nuszra Front terroristái, vagyis az Al-Kaida Szíriában működő frakciója, 2013. októberében foglalta el a várost és “tömeggyilkosságokat hajtottak végre a polgári lakosság ellen, ez megerősítést nyert, amikor egy tömegsírra bukkantak, benne legalább 30 holtesttel.” – közölte a chatolicherald.co.uk.

Sadadot ezenkívül 2015 novemberében támadták meg az ISIS terrorszervezet fegyveresei, megpróbálták elfoglalni a várost. Khalil elmondta, hogy a keresztény családok visszatérése, az Orosz Légierő által végrehajtott, sikeres hadműveletek után életbe lépett tűzszünetnek köszönhető, jelentette a “Fides” hírügynökség.

A részleges tűzszüneti megállapodást Münchenben írták alá február 12-én, lehetővé téve humanitárius segélyek szállítását szerte az országban.

Sadad polgármestere hozzátette, hogy legalább 100 keresztény család visszatért a városba és további 200 várható, közölte a “Fides ” hírügynökség még április elején.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑