Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 02. 15.

Hazugságokkal próbálja enyhíteni veszteségeit a török hadsereg

2020. 02. 15.

Az elmúlt 24 órában a Szíriai Arab Fegyveres Erők biztosították az M5 országút maradék részét (Damaszkusz és Aleppo között), amely Idleb tartományban van. Ezzel befejezték a felszabadító hadművelet első szakaszát.

A Török Fegyveres Erők azt állították, hogy “semlegesítettek 63 fő szíriai katonát”, ami teljesen hiteltelen állítás és megcáfolta az Orosz Honvédelmi Minisztérium, amely a Hmeimim légi bázison kiadott sajtóközleményében megerősítette, hogy nem haltak meg és sebesültek meg szíriai katonák török tüzérségi tűzben.

Egy másik esetben egy szíriai MI-17 szállítóhelikoptert eltalált egy vállról indítható légvédelmi rakéta Idleb tartományban, pontosabban Al-Szidik térségében, miközben visszaúton repült a bázisára.

A hamis török nyilatkozatokat azután tették közzé, amikor a Szíriai Arab Hadsereg súlyos veszteségeket okozott a vahhabita terroristáknak, akik megtámadták a hadsereg állásait.

Eltérően a megszálló török csapatoktól a Szíriai Arab Hadsereg nem tesz közzé hamis állításokat, hanem bemutatja az eredményeit. Az alábbi képen egy kiégett török gyalogsági harcjárművet látnak, miután a Szíriai Arab Hadsereg kilőtte.

A művelet végrehajtás szabályainak nyilvánosságra hozása nélkül elmondjuk, hogy a Szíriai Arab Hadseregnek kiadott parancsok egyértelműek, az ellenségeink próbára tették a hadsereget és sok élettel fizettek érte, tehát újra elmondjuk: az lenne a legjobb ha a szembenálló felek nem tennék próbára a Szíriai Arab Hadsereg parancsok iránti elkötelezettségét.

#Megváltás_Hadművelet

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑