Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 24.

Helyzetjelentés a szíriai honvédő háborúról

2015. 07. 24.

A Hadsereg teljesen helyreállította az ellenőrzést a Zabadani-síkság felett, valamint vahabita terrorista csoportokat likvidált országszerte

2015. 07. 21. A SANA jelenti Szíria honvédő háborújából

A Hadsereg előrehaladá st ért el az ISIS terroristák üldözése során Al-Haszakahban, megölve és megsebesítve nagy sokat közülük és más terrorszervezetek tagjai közül számos térségben országszerte.

Damaszkusz tartomány:

Egy katonai forrás kedden délután bejelentette, hogy a megszálló vahabita terroristák utolsó nagyobb csoportja megsemmisült a Zabadani-síkságon, Damaszkusztól dél-nyugatra.

A forrás közölte SANA-val, hogy a Szíriai Arab Hadsereg alegységei együttműködve a libanoni ellenállással teljesen helyreállították az ellenőrzést az Al-Zabadani-síkság felett, amely terület kiterjedése 60 négyzetkilométer, miután nagy létszámú terroristát semlegesítettek a Dzsabhat Al-Nuszra és a Harakat Ahrar Al-Sham nevű terrorszervezetekből.

A forrás elmondta, hogy helyre állt a teljes katonai ellenőrzés a Barada irányába vezető út felett, amelyik a síkság dél-nyugati részén húzódik és egy életbevágóan fontos ellátási vonal a térségben jelenlévő terroristáknak. Ez a lépés hozzájárult ahhoz, hogy Al-Zabadani déli bejárata a Hadsereg birtokába kerüljön és lekorlátozza a terroristák közlekedési és manőverező képességeit.

A forrás ezenkívül közölte, hogy egy robbanóanyagokat előállító műhely semmisült meg tisztogató akciók során a Zabadani-síkságon és katonák sok házilagos készítésű bombát találtak. A tűzszerész alegységek több tucatot hatástalanítottak, néhány közülük 1 tonna tömegű volt

Korábban egy katonai forrás azt állította, hogy egy katonai alegység visszavert terrorista csoporokat, amelyek megpróbálták megtámadni a Hadsereg egyik őrhelyét Al-Zabadani külterületén, megölve a támadő vahabita fegyveresek nagy részét, közötte a Waaszim Ashur, RRami Al-Zughbi, Abad Al-Alli Kamal Eddin, Mihhamad Fawaz Al-Err, Ali Al-Shibli és a Musztafa Ahmad Al-Durra Al-Fallah nevű külföldi állampolgárokat.

A Szíriai Légierő ezenkívül légi támadásokat hajtott végre a Dzsabhat Al-Nuszra és vele szövetséges terrorszervezetek rejtekhelyeit és gyülekező fegyvereseit Al-Zabadani városban, megölve sok terroristát és megsemmisítve fegyverzetüket és hadfelszerelésüket.

Ugyanezzel az akcióval összefüggésben a Légierő megsemmisített egy rejtekhelyet önjelölt terrorista vezetőkkel együtt Dzsobarban, Damaszkusz tartományban.

A vahabita terrorszervezetek két nehéz gépfegyverekkel felszerelt járműve semmisült meg a Szíriai Légierő csapásaiban, amelyeket a megszálló vahabita fegyveresek csoportjaira mért Bir Tamr és Abu Al-Shamat térségében Damaszkusz tartomány területén.

Daraa tartomány:

Egy katonai alegység tűz alá vont egy fegyveres terrorista csoportot Al-Gharijah Al-Sharkijehben a déli fekvésű Daraa tartomány észak-keleti részén, végezve a csoport tagjaival és annak vezérével az Ibrahim Ghazaleh (aliasz Abu Shahab) nevű vahabita megszállóval.

A forrás hozzátette, hogy több terrorszervezet tagjai hullottak el a Hadsereg pontos csapásaiban, amelyeket a megszállók rejtekhelyeire mért Kharab Al-Shahem faluban.

Deir Ezzor tartomány:

Egy katonai alegység megsemmisítette az ISIS terrroristák egy páncélozott járművét a Deir Ezzor Katonai Repülő Bázist övező térségben, végezve minden utasával.

Al-Haszakah tartomány:

A Hadsereg egységei helyreállították az ellenőrzést a zöldségfeldolgozó üzem környéke és több épülettömb felett a temető körüli övezetben Gwejran kerület peremén Al-Haszakah városában, miután súlyos veszteségeket okoztak az “Iraki és Levantei Iszlám Allam” (ISIS) terrorszervezet személyi állományában és technikai eszközeiben, közölték hadszíntéri források a SANA-val kedden.

A források hozzátették, hogy a Hadsereg alegységei együttműködve a Nemzetvédelmi Milícia tartományi kontingenseivel folytatták csapásmérő műveleteiket az ISIS terrorszervezet rejtekhelyei ellen az ipari negyedben, az iskolai körzetben, a közelekedési vállalat telephelyén és a vízművek területén az Al-Zuhur-kerület irányában és az ifjúsági lakótelepen.

A források elmondták, hogy az összecsapás hétfőn éjjel tört ki, több ISIS terrorista likivdálását eredményezve Al-Nishwa Al-Sharkijehben, ezzel párhuzamosan a Hadsereg folytatta a hadműveleteit vahabita terroristák fedezékei ellen Al-Nishwa Vellat, Al-Sharia és Al-Zuhur kerületekben, összefoglalásként elmondható, hogy a Hadsereg teljesen meg tudta bénítani a terrorszervezet fegyvereseinek mozgását az említett körzetekben.

Al-Haszakah város keleti részében a Nemzetvédelmi Erők felrobbantottak egy “autóbombát” mielőtt az elérte volna az Al-Falaha-kerületet, likvidálva az öngyilkos ISIS terroristát is aki vezette. A robbanás anyagi károkat okozott.

Homsz tartomány:

A Hadsereg egyik alegysége megsemmisített egy gépfegyverrel felszerelt járművet, valamint likvidált és megsebesített másokat az Al-Hejr Al-Gharbi palota környékén Palmüra nyugati részén., közölte egy katonai forrás SANA-val.

Palmüra északi részén a Hadsereg egy másik alegysége végzett sok Dzsabhat Al-Nuszra terroristával és megsemmisített járműveiket Al-Szena térségében.

Egy katonai alegység ezenkívül megtámadta az ISIS terroristák egy csoportját, végezve annak minden tagjával északra az ókori bányáktól Palmüránál, Homsz tartományban.

Aleppo tartomány:

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy egy katonai alegység terrorista fedezékeket semmisített meg Deir Hafer, Manbedzs, Majer, Kfr Hamra, Bajanun, Bani Zaid, Al-Shwajhneh, Szalah-eddin, Karm Al-Tarb és Al-Majszer körzetében Aleppo városában és a tartomány területén.

A forrás hozzátette, hogy a Hadsereg műveletei több terrorista likvidálásával fejeződött be, a nagy részük a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet tagja volt.

Lattakia tartomány:

A Hadsereg egyik alegysége megakadályozta egy terrorista csoport betörési kísérletét az Al-Szindajan-hegyre, Lattakia északi részén, megölve több vahabita fegyverest.

A Hadsereg egy alagutat rombolt le Al-Zabadaniban és folytatja a hadműveleteket takfiri terroristák ellen országszerte

2015. július 22.

A Fegyveres Erők és a Hadsereg szerdán folytatták a takfiri terrorszervezetek ellen indított nagy kiterjedésű katonai műveleteket országszerte, likvidálva sok vahabita terroristát és megsemmisítve erődített fedezékeiket, fegyverzetüket, valamint lőszerkészleteiket.

Damaszkusz tartomány:

A Fegyveres Erők és a Hadsereg egyik egysége megsemmisített egy 70 méter hosszú és két méter átmérőjű alagutat, amely Al-Zabadaniból Madaja irányába vezetett.

Az alagutat vahabita terroristák használták beszivárgásra és ellátmány szállítására; egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy az alagutat teljesen megsemmisítették a benne lévő terroristákkal, fegyverzettel és lőszerrel együtt.

A Kelet-Goutha régióban a Hadsereg alegységei terroristák rejtekhelyeit és gyülekező csoportjait támadták Haraszta, Douma, Erbin településeken, a Bajt Najem-gazdaságoknál, Mardzs Al-Szultan településen, az Alija-gazdaságoknál, Zamalka, Zibdin és Deir Al-Aszafir településeken, megölve több terroristát (nagyobb részük külföldi állampolgár) és megsemmisítve járműveiket, fegyverzetüket és lőszerkészletüket.

Aleppo tartomány:

A Hadsereg sok terroristával végzett és megsemmisítette járműveiket a Légierő Akadémia épülettömbje környékén, Shejkh Lutfi, Bajanun, Busztan Al-Kaszre, Al-Rashidin és Bani Zaid kerületekben Aleppo városban és a tartomány területén.

Idleb tartomány:

A Szíriai Légierő csapásai során Dzsabhat Al-Nuszra terroristákat likvidált és megsemmisítette fedezékeiket, járműveiket Abu Al-Duhurban, Maaret Maszrinban, Kanszafrában, Rakaja Szajnehben és Kafar Owijedben Idleb tartomány területén.

Al-Haszakah tartomány:

A Hadsereg egységei együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel folytatták a hadműveleteket az Al-Gwejran-kerület déli peremén és az észak-kelet szíriai Al-Haszakah város más körzeteiben. A Hősök Temetője körüli térségben, az Al-Gwejran-kerület dél-keleti oldalán a Hadsereg egyégei összpontosított katonai műveleteket hajtottak végre, ahol sok ISIS terroristák által létesített harcállást semlegesítettek, közölték harctéri források a SANA-val.

A források kiemelték, hogy a Hadsereg egységei az utolsó megmaradt ISIS terrorista csoportokkal számolnak le a megfelelő fegyvereket felhasználva, hogy előkészítsék a lakosság visszatérését házaikba.

A katonai erők az Ifjúsági-lakóteleptől a Gwejran-kerületig terjedő térségbe összpontosulva megbénították az ISIS terroristák itteni hadmozdulatait azzal, hogy nagy számban likvidálták őket.

A források kitértek arra, hogy a Hadsereg alegységei és a nemzetvédelmiek az ISIS-hez tartozó orvlövészekkel végeztek, közöttük külföldi zsoldosokkal. Megemlítették, hogy az Al-Nishwa Al-Sharkia tengely mentén harcoló katonai erők előretörtek miután sok vahabita terroristával végeztek több épülettömbben.

Az Al-Nishwa Al-Gharbia negyedben a katonai erők ISIS terroristákat vadásztak le, akik Al-Nishwa Al-Sharia felé próbáltak menekülni. A műszakiak több tucatnyi robbanószerkezetet hatástalanítottak, amelyet a megszálló terroristák helyeztek el a házakban.

A Vörös Villák-kerületben összpontosult katonai erők megsemmisítettek egy autóbombát, ami Al-Maaruf falu irányából közelített Al-Haszaka város keleti részébe. Az autót vezető öngyilkos merénylő szintén elhamvadt.

Kunejtra tartomány:

A déli fekvésű Kunejtra tartományban sok Dzsabhat Al-Nuszra terrorista hullott el és több másik megsebesült egy különleges katonai műveletben, amit a Hadsereg hajtott végre az Al-Hamidijeh és Abu Shatta települések között elterülő térségben a tartomány területén.

Daraa tartomány:

A szomszédos tartományban a Fegyveres Erők és a Hadsereg egyik egysége likivdált 8 vahabita terroristát, közöttük a szaúd-arábiai Abdullah Abu Othmant és a tunéziai hasfelmetszőt, fedőnevén Abu Dujanat Ebta városban a déli fekvésű Daraa tartományban

A Hadsereg alegységei ezenkívül vahabita terroristák rejtekhelyeit és gyülekező csoportjait támadta Al-Karak Al-Sharki faluban, Al-Miszejfra járásban, megölve több terroristák és megsemmisítve fegyverzetüket és lőszerkészletüket.

Homsz tartomány:

A Hadsereg alegységei ISIS terroristák fedezékeit és gyülekező csoportjait semmisítetté meg Um Twejnehben, Dzsub Al-Bashirben és Al-Szultanijehben, Palmyra városánál.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (SANA)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑