Szíria

2016. 08. 11.

Hétezer vahabita fegyveres gyűlt össze AlepponálAz Orosz Fegyveres Erők Vezérkara szerint, körülbelül hétezer vahabita fegyveres gyülekezett össze Aleppon kívül.

Fegyveres csoportok körülbelül hétezer tagjukat gyűjtötték össze a szíriai Aleppo város délnyugati külterületén, közölte szerdán egy sajtó eligazításon Szergej Rudszkoj tábornok, az Orosz Fegyveres Erők Vezérkarának hadműveleti főcsoportfőnöke, amelyet a “YouTube” videómegosztó oldalon tettek közzé.

“A legriasztóbb helyzet Aleppo délnyugati külterületén alakult ki, ahol vahhabita terroristák a hét folyamán 7000 főnyi fegyveresből álló csoportosítást hoztak létre, harckocsikkal, páncélozott járművekkel , tüzérségi eszközökkel és gépfegyverekkel felszerelt egyéb járművekkel…”

Az orosz tábornok hozzátette, hogy ezek a fegyveres csoportok – különösen a Dzsabhat Fateh Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front néven volt ismert) – további fegyvereseket vontak ki Idleb, Homsz és Hama tartományokból.

Ezek a történések azután következtek, hogy a Szíriai Fegyveres Erők és az Orosz Légierő, a libanoni ellenállás, a Hezbollah és más szövetséges egységek támogatásával teljesen körbezárták a várost, fegyverlerakatokat foglaltak le és lőszerszállítmányok eljutását akadályozták meg az ún. “ellenzék” által kontrollált negyedekbe.

Oroszország ma jelentett be napi három órás fegyvernyugvásokat, hogy a humanitárius szállítmányok biztonságban jussanak be a városba.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Geopolmonitor)

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com