Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 08. 11.

Hétezer vahabita fegyveres gyűlt össze Alepponál

2016. 08. 11.

Az Orosz Fegyveres Erők Vezérkara szerint, körülbelül hétezer vahabita fegyveres gyülekezett össze Aleppon kívül.

Fegyveres csoportok körülbelül hétezer tagjukat gyűjtötték össze a szíriai Aleppo város délnyugati külterületén, közölte szerdán egy sajtó eligazításon Szergej Rudszkoj tábornok, az Orosz Fegyveres Erők Vezérkarának hadműveleti főcsoportfőnöke, amelyet a “YouTube” videómegosztó oldalon tettek közzé.

“A legriasztóbb helyzet Aleppo délnyugati külterületén alakult ki, ahol vahhabita terroristák a hét folyamán 7000 főnyi fegyveresből álló csoportosítást hoztak létre, harckocsikkal, páncélozott járművekkel , tüzérségi eszközökkel és gépfegyverekkel felszerelt egyéb járművekkel…”

Az orosz tábornok hozzátette, hogy ezek a fegyveres csoportok – különösen a Dzsabhat Fateh Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front néven volt ismert) – további fegyvereseket vontak ki Idleb, Homsz és Hama tartományokból.

Ezek a történések azután következtek, hogy a Szíriai Fegyveres Erők és az Orosz Légierő, a libanoni ellenállás, a Hezbollah és más szövetséges egységek támogatásával teljesen körbezárták a várost, fegyverlerakatokat foglaltak le és lőszerszállítmányok eljutását akadályozták meg az ún. “ellenzék” által kontrollált negyedekbe.

Oroszország ma jelentett be napi három órás fegyvernyugvásokat, hogy a humanitárius szállítmányok biztonságban jussanak be a városba.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Geopolmonitor)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑