Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 01. 08.

Hiába a külföldi támogatások a Nuszra Front teljesen impotensé vált

2015. 01. 08.

Európai országok rehabilitálnák, Izrael nyíltan támogatja a terrorista szervezetet, mégsem képesek sikereket elérni a szíriai harcmezőkön.

Duma: Egymás ellen harcolnak a terrorista csoportok

A főváros közelében fekvő Duma városában a Liwa Al-Umma és a Liwa Al-Islam csoportok egymásnak estek. A várost a kormányerők az utóbbi napokban szinte teljesen körbevették. A két szervezet érdekei
Egymásnak ütköztek hiszen a közelgő harc megakadályozza a lakosság további fosztogatását. Így a hadizsákmány elosztása vitát szított a két terrorista csoport között.

A Liwa Al-Islam kijárási tilalmat rendelt el, amit a Liwa Al-Umma megszegett, ezért több tagját elrabolták és egyik vezetőjét lelőtték.

A város lakói 2 éve szenvednek a terrorszervezetek által teremtett körülményektől. A szoláltatások akadoznak, hiány van az élelmiszerből, gyógyszerből és ivóvízből.

Mint ahogyan a Kelet-Gouta térségben elkezdődtek a terroristák elleni népi felkelések, így a térség nyugati részén is egyre hangosabbak a terroristák elleni felkelők hangjai.

Homsz tartomány: Az Al-Waer-ért vívott ütközet fokozza az erőszakot Nyugat-Szíriában

Az Al-Waer-ért vívott ütközet elérte a kritikus pontját, amikor a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia folytatta az Al-Nuszra Front állásai elleni hadműveleteket Al-Waer-ben, felerősítve a már eddig is heves tűzharcot ami kibontakozott Nyugat-Szíriának ebben a fontos fekvésű térségében.
Tegnap az Al-Nuszra Front fegyveresei megpróbáltak beszivárogni a Nemzetvédelmi Milícia egyik ellenőrző pontjára az Al-Kharaab-hídnál, az Al-Waert övező gazdaságok közelében. Azonban a támadásukat hamar elfojtotta a Szíriai Légierő légi csapásainak sorozata, ami szétverte a vahabita fegyvereseket, akik megpróbálták áttörni a Milícia erődítéseit az ellenőrző ponton. A Szíriai Légierő kemény csapásainak eredményeként összesen 19 Al-Nuszra Front fegyveres halt meg igazoltan.
Polgári források szerint Homsz tartomány ezen részén az Al-Nuszra Front letartóztatott egy tucatnyi civilt Al-Waer településen az “ellenséggel történő együttműködés miatt”. Ezek a személyek állítólag segítették a Nemzetvédelmi Milícia és Hadsereg katonáit élelmiszerrel és ellátmánnyal. Ezt a vahabita szervezet “lázadásnak” nevezte az általuk kikiáltott Al-Kaida “Emirátus“ ellen Szíria területén. A civileket ismeretlen helyre hurcolták és letartóztatásuk óta nem hallott senki róluk Al-Waer-ben.

Damaszkusz tartomány: A Nemzetvédelmi Milícia és a Hezbollah rajtaütött az Al-Nuszra Fronton a Qalamun-hegységben

Hétfőn kora reggel az Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra) vahabita terrorszervezet fegyvereseinek egy menetoszlopa haladt a libanoni Arszal járásból a szíriai határ közelében lévő Asszal Al-Ward falu felé a Qalamun-hegységben, hogy megpróbálják utánpótlással és erősítéssel ellátni a Szíriai Nemzetvédelmi Milícia és a Hezbollah ellen a térségben harcoló társaikat.

A Nemzetvédelmi Milícia felderítői hírszerző küldetésük során a libanoni-szíriai határ térségében azonosítottak egy az Al-Nuszra Fronthoz tartozó menetoszlopot az Asszal Al-Ward felé vezető úton. Ezt követően a Milícia és a Hezbollah harcosai rajtaütést készítettek elő az Asszal Al-Ward felé vezető úton hétfő reggel hét óra körül. A meglepetésszerű támadásuk több mint 30 Al-Nuszra fegyveressel végzett.

Az Al-Nuszra Front ennek a támadásnak az eredményeként súlyos veszteségeket szenvedett a Qalamun-hegységben, ebbe értendő néhány magas rangú vezetőjük akik a menetoszloppal utaztak. Az Al-Nuszra Front rajtaütésben meghalt helyi vezérei között volt a Mohammad Khaluf nevű harctéri parancsnokuk. Ő az Al-Nuszra Front Qalamun-hegységben folytatott garázdálkodásainak egyik kulcs figurája volt. Khaluf vezette a Hezbollah harcosai elleni sikertelen támadásokat 2014. októberében Falita és Rankusz településeken. Khalufnak és vahabita martalócainak nagy szerepe volt abban, hogy a szép üdülőhely Rankous/Rankusz súlyos károkat szenvedett a háborúban.

Al-Jarmuk tábor: Az Al-Nuszra Front visszavonult a 30. utcától

A Népi Front Palesztina Felszabadításáért – Főparancsnoksága (PFLP-GC) és a Palesztin Felszabadító Hadsereg műveletek sorozatát hajtotta végre a 30. utcában, megtámadva az Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra) vahabita terrorszervezet elbarikádozott fegyvereseit a palesztin szervezetek központjával szembeni épületekben.
Tegnap a szemben álló felek közötti négy órás intenzív tűzharcot követően az Al-Nuszra Front nagy létszámú fegyveres kontingense visszavonult a 30. utcából, elhagyva védműveit amit az utóbbi időben emeltek, hátrahagyták nagy kaliberű fegyvereiket is amikkel a Népi Front Palesztina Felszabadításáért – Főparancsnoksága és a Palesztin Felszabadító Hadsereg állásait az Al-Jarmuk kerületben Damaszkusz tartományban.

Egy forrásunk a Palesztin Felszabadító Hadseregből közölte, hogy az Al-Nuszra Front 19 fegyverese halt meg a palesztin bajtársaink és a vahabita terroristák összecsapásai során az elmúlt három napban. Az elhullott vahabiták között volt az Al-Nuszra harctéri parancsoka Abdel Dzsabbar Al-Naim Mokdad és segéde Iszmael Mohammad Szulejmani. A forrás a továbbiakban hozzá tette, hogy az Al-Nuszra Front fegyveresei megpróbáltak ma visszatérni a 30. utcába, de visszaverték őket mielőtt beléptek volna.

Megjegyzés: Az Al-Jarmuk menekült tábor Damaszkusz déli kerülete. Az 1967-es arab-izraeli háború után menekülésre kényszerült palesztinok százezreit fogadta be a Szíriai Arab Köztársaság. Az ország befogadta őket és a lehetőségei szerint gondoskodott ellátásukról. A Szíria elleni vahabita agresszió és a háború újra szenvedéseket okozott a Szíriában élő palesztin menekülteknek. 2012. októberében a Damaszkusztól délre garázdálkodó terrorszervezetek feldúlták a negyedet. A Népi Front Palesztina Felszabadításáért – Főparancsnoksága irányításával azóta palesztin önkéntesek harcolnak együtt országszerte a Szíriai Arab Hadsereggel és a Nemzetvédelmi Milíciával a vahabita hódítók és külföldi szponzoraik ellen. Azóta bebizonyosodott, hogy Izrael aktívan támogatja az Al-Kaidához tartozó Al-Nuszra Frontot, akik Dél-Szíriában Al-Kunjetra környékén garázdálkodnak. Izraeli kórházakban kezelik az Al-Kaida vahabita bűnözőit, akik Szírián élősködnek.

Daraa tartomány: A Szíriai Arab Hadsereg jelentős szerzeményeket ért el a tartományi székhely közelében

A “felkelők” (értsd: vahabita terroristák) legutóbbi támadása óta Al-Kunejtra tartomány ellen, Daraa tartomány az állandó erőszak színtere lett, amikor a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Milícia tűzharcba keveredett a “Szíriai Forradalmi Front” (SRF) és az Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra) nevű terrorszervezetekkel a szíriai-jordániai határ övezetében.

A Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Lövészhadosztályának 12. Dandára számos hadműveletet hajott végre Daraa Al-Mahtaban az elmúlt három nap során, megölve több Al-Nuszra terroristáit a Bászra-tér közelében, mielőtt a dandár kiterjesztette az ellenőrzést több épülettömb felett a környező városrészekben ebben a kiemelt fontosságú térségben.

Az Al-Nazihin menekülttáborban Daraa Al-Baladban a Szíriai Arab Hadsereg műszaki alegységeiből a tűzszerészek több gyalogsági aknát hatástalanítottak, miközben a bajtársaik nagy mennyiségű nem irányított rakétát és aknavető gránátot zsákányoltak a pokolra küldött Al-Nuszra terroristáktól. Egy katonai forrás szerint legalább egy tucatnyi vahabita fegyveres halt meg és kilenc másik megsebesült ezeknek az összecsapásoknak a során az Al-Nazihin menekülttábor területén.

Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑