Cadmus fordítás Cadmus
  • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Afganisztáni háború

  • Tajvani konfliktus

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Időjárás

Haditudósítás

2016. 08. 06.

Hiába a nyugati támogatás, visszaverték a terroristák ellentámadását Alepponál

2016. 08. 06.

Bizonyossággal mondhatjuk, hogy ez volt idáig a szíriai háború leghosszabb öt órája. Mindeddig a legnagyobb létszámú vahhabita terrorista, 22 különböző terrorista frakcióhoz tartozók, egyetlen támadásban Idleb felől, Khan Tumanon keresztül érkezve, 5000 fegyveres öt irányból rohamozta meg a Szíriai Arab Hadsereg állásait Délnyugat-Aleppo külterületén.

Eközben a Kelet-Aleppoban ostrom alatt lévő terroristák mozgósították erőiket, hogy hátba támadják az Idleb felől érkező vahhabita fegyveresek ellen védekező kormánycsapatokat.

A Szíriai Arab Hadsereg egységei és a szövetséges erők hadmozdulatokat hajtottak végre a Tüzérségi Akadémia körüli körzetben. Páncéltörő alegységek megsemmisítették a támadó terroristák minden öngyilkos merénylő által vezetett robbanóanyagos teherautóját, mielőtt azok becsapódtak volna a céljukba, így megelőzték, hogy a terroristák lukakat üssenek a hadsereg védelmi vonalában.

A Szíriai Légierő és az Orosz Légierő megállás nélkül légi csapásokat mértek az előrenyomuló vahhabita terroristákra és az utánpótlást szállító menetoszlopaikra. Ezenkívül légi támadásokat hajtottak végre a Szíriai Arab Hadsereg állásai előtt nagyon alacsony magasságon (200 méter alatt!).

A vahhabita terrorista szervezetek együttes támadása nagyobb erejű volt, mint amikor Idlebet és Dzsizr Al-Shughurt elfoglalták

A Szíriai Arab Hadsereg egységei és a szövetséges alakulatok minden támadást sikeresen elfojtottak és visszavertek, a végén a vahhabita terroristák megpróbáltak visszavonulni Khan Tuman felé, de az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő kemény tűcsapásai érték őket.

A csata több részletét időben közölni fogjuk; azonban most csak annyit mondhatunk: a Tüzérségi Akadémia hősei, a 147. Ezred, a 83. Zászlóalj, a rakéta dandárok, a páncéltörő alegységek, a Köztársasági Gárda, a légierő mélységi felderítői, a Tigris Alakulatok és a sort még folytathatnánk: ti történelmet írtok és győzelmet alkottok.

A Szíriai Arab Hadsereg visszaszerzi a vahhabita fegyveresek területi nyereségeit Délkelet-Aleppoban

A két nappal ezelőtti Dzsaish Al-Fatah offenzíva során Délnyugat-Aleppoban, a “dzsihádista” (értsd: vahhabita terrorista) erők el tudták foglalni Al-Amarijah falut, Al-Dzsamijatot és az Al-Dzsamijat dombot.

Az “ellenzék” (értsd: külföldről finanszírozott megszállók) balszerencséjére, a vahhabita terroristák nem voltak képesek biztosítani a Tal Mahrukat magaslatot, ezzel a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségének hatósugarában hagyták az elfoglalt helyszíneket. Páncéltörő rakéták és aknavető gránátok sorozatait követően a Szíriai Arab Hadsereg viszonylag könnyen vissza tudott foglalni minden elvesztett helyszínt és helységet.

Nem rég az Ahrar Al-Sham terrorszervezet és számos más vahhabita frakció bejelentette a nagy offenzívájuk 3. Fázisát, amelynek a célja, hogy megszüntessék a “felkelők” kezében lévő kelet-aleppoi kerületek körüli ostromzárat. Az Ahrar Al-Sham szóvivője azt nyilatkozta, hogy miközben a Dzsaish Al-Fatah műveleti központja a tüzérségi bázis elfoglalására fog összpontosítani, addig a Fatah Halab szövetség a hadszíntér másik oldalán a Ramuszeh kerület elfoglalására koncentrált.

Ahogy a vahhabita terroristák filmezték: a Bab Al-Hawa határállomást Törökország és Szíria határán tegnap éjjel eltalálta egy föld-föld rakéta, amelynek egy fegyverraktár volt a célpontja, és amit a határ közelében létesítettek a török fél védelme alatt: 

A Szíriai Arab Hadsereg visszaverte az eddigi legnagyobb terrorista támadást a Ramuszeh bázis ellen

Nem sokkal azután, hogy a Harakat Ahrar Al-Sham bejelentette nagy hadműveletét a Ramuszeh Tüzérségi Bázis ellen, számos robbanóanyaggal megrakott, öngyilkos merénylők vezette járművet (VBIED) indítottak el különböző sikerrel.

Masszív robbanások, sűrű tüzérségi csapásokkal társulva lehetővé tették, hogy a vahhabita terroristák betegyék a lábukat Fegyverzettechnikai Főiskola létesítményébe, délre a tüzérségi bázistól. Mindezek a történések először zavart okoztak a Szíriai Arab Hadsereg bázison állomásozó alegységeinek személyi állományában.

Nagyon rövid időn belül a Szíriai Arab Hadsereg alegységei újra rendezték soraikat és nagy erejű ellentámadást indítottak az előrenyomuló “dzsihádista” (értsd: vahhabita terrorista) fegyveresek ellen, kiszorítva őket a Fegyverzettechnikai bázirsról és a közeli tüzérségi gyakorló térről, amely nyugatra fekszik a tüzérségi támaszponttól. A vahhabita fegyveresek állításaival ellentétesen az “iszlamista frakciók” nem voltak képesek egyetlen négyzetcentimétert sem elfoglalni a tüzérségi támaszpont épületeiből.

Szíriai és orosz vadászbombázók fontos szerepet játszottak a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség kiszorításában a kiemelt jelentőségű katonai támaszpontok közeléből. A katonai repülőgépek szétzúzták a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció utánpótlási vonalait és segítik a hadsereget, hogy a szükséges idő alatt újra tudja csoportosítani erőit és újraszervezze a szétzilált védelmi vonalakat

Jelenleg a hadi helyzet nagyon nyugodt és a tűzpárbajok abbamaradtak. Azonban vahhabiták további támadásai lehetségesek, mert délre a támaszponttól csináltak egy rést. Mindenesetre a “dzsihádisták” (értsd: vahhabita terroristák) támadásukért hatalmas árat fizettek; sok tucatnyi fegyveresük meghalt, még többen megsebesültek és legkevesebb hat páncélozott járművük megsemmisült.

Amennyiben a Szíriai Arab Hadsereg teljesen biztosítja a bázis körzetét és helyreállítja a védelmi vonalakat akkor a “felkelő” offenzíva teljes kudarc.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑