Cadmus fordítás Cadmus
Videó

2016. 11. 29.

Hogyan sminkeld magad ha megvert a férjed? (videó)

2016. 11. 29.

A múlthéten megdöbbentő adást adtak egy marokkói csatornán. A műsorban  sminktippeket adott azoknak a brutálisan összevert lányoknak, akiket otthon bántalmaztak a férjeik.

Egy marokkói televízió egyik csatornájának műsorában egy gyorstalpalót tartottak annak kapcsán, hogy az otthon brutális módon összevert feleségek miként tudják sminkkel eltakarni sérüléseik nyomait – közölte a Washington Post.

A marokkói csatorna reggeli műsorában tanácsként elhangzik a sminkmestertől, hogy

csak óvatosan a sminkkel, hiszen a verés nyomainál érzékeny marad az arcbőr!”

A “kozmetikai” műsor a 9:00 perctől kezdődik. A műsor elején elhangzik, hogy a csatornán szereplő nő sérülesei nem igaziak. A kozmetikus elmondja, hogy sajnálattal veszi tudomásul, hogy napjaikban még mindig rengeteg nő van kitéve a családon belüli erőszaknak. A nők többsége ezt elhallgatja és szégyeli, ezért gyakran hetekig otthon ülnek míg begyógyulnak a sebeik.

Egy ilyen problémára nem megoldás a sminkelés, de önbizalmat adhat a bántott nőnek, hogy kilépjen a külvilágba – mondta a marokkói sminkmester.

.

Nagyon sok Észak-Afrikai és Közel-Keleti országban nem biztosított az alapvető emberi jogok. A nők gyakran vannak kiszolgáltatva férfi családtagjaik bántalmazására. Ezen arab vagy muszlim országok nagy része a szabadság és az emberi jogok élharcosának beállított Egyesült Államok stratégiai szövetségesei. Ilyen például Szaúd-Arábia vagy a többi arab olajmonarchiák akik emberszámba se veszik a nőket. Ezekbe az országokba valahogy nem jutott el az Arab Tavasz szele. Vajon miért?

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑