Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 10. 18.

Honvédő harcok Nyugat-Szíriában

2015. 10. 18.

Hadijelentés a Szíriai Arab Hadsereg offenzívájáról Nyugat-Szíriában.

A Szíriai Arab Hadsereg vahabita terroristák tucatjaival végzett Lattakia tartományban.

A Szíriai Arab Hadsereg nagy kiterjedésű offenzívája pénteken indult Lattakia tartomány északi részén. 34 főnél több vahhabita terroristát, közöttük külföldi zsoldosokat likvidáltak a kormányerők Szíria Lattakia nevű tartományának északi területén, közölte a Szíriai Arab Hadsereg egyik szóvivője pénteken.

“Az offenzíva eredményeként az ellenőrzésünk alá vontuk Dzsub Al-Ahmar, Rabia és Szalma településeket. Összesen 34 terroristát, legnagyobb részben külföldieket, közöttük csecseneket, törököket és tunéziaiakat semlegesítettünk.” – mondta Ali Majhub dandártábornok.

A Szíriai Arab Hadsereg szóvivője szerint a légi támadások megölték és megsebesítették az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyvereseinek tucatjait keletre a Deir Ezzor Katonai Repülőtértől.

Pénteken korán Andrej Kartapolov vezérezredes az orosz vezérkar hadműveleti főcsoportfőnöke újságíróknak elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy a nagyméretű szíriai offenzívát orosz légi műveletek segítették.

Oroszország szeptember 30.-án kezdte a precíziós légi támadásokat Szíriában az ISIS és más vahhabita terrorszervezetek ellen, miután Szíria nemzetközileg elismert kormányától erre felkérést kapott. Az orosz légi csapások olyan célpontokat érnek, amelyeket az Oroszország, Szíria, Irak és Irán által gyűjtött hírszerzési adatok alapján jelöltek ki.

A felszabadított Ashan település Hama tartományban

Az Al-Nuszra és az Iszlám Front zászlói, szélsőséges vahabita propaganda írások, szaúd-arábiai takarók, katari eredetű élelmiszerek, fegyverraktárak, arab országokból származó fegyverekkel.

 .

Az Orosz Légierő erőteljes csapásokkal sújtja az Al-Kaida (Al-Nuszra Front) fegyvereseit; A Szíriai Arab Hadsereg

Salma városában tört előre Észak-Lattakiában.

Rosszul alakult a reggel a Szírián élősködő Al-Kaida terroristáknak (Dzsabhat Al-Nuszra), a Harakat Ahrar Al-Sham és az FSA fegyvereseinek, amikor a Szíriai Arab Hadsereg gyorsan tör előre az országban húzódó arcvonalakon. Idén január óta először védekezésre kényszerülnek.

A továbbiakban el kell mondani a terrorszervezetek helyzetéről Észak-Szíriában, hogy a Dzsabhat Al-Nuszra és szövetségesei az Orosz Légierő erőteljes csapásai alatt állnak; ez a légi hadjárat ami ellenük irányul nem hagyott számukra lélegzetvételnyi szünetet sem, amikor arra kényszerülnek, hogy az ország sok körzetében harcoljanak területeik megtartásáért.

Szombaton reggel az Orosz Légierő ébresztette fel a Dzsabhat Al-Nuszra alvó terroristáit Salma hadászati jelentőségű városában, ami Dzsabal Al-Akradban fekszik (Kurd-hegység). Az orosz MI-24PN harci helikopterek precíziós csapásokat mértek a terroristák állásaira Lattakia tartomány északkeleti területén.

Az Orosz Légierő csapásai után a Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel, a Szíriai Szociális Nemzeti Párt katonai szárnyával és a Mukkawama Szouri (Szíriai Ellenállás) harcosaival folytatták előrenyomulásukat az eddig a vahhabita fegyveresek megszállása alatt álló Salma városában, likvidálva 15 ellenséges terroristát mielőtt mélyen betörtek a déli szektorba.

Jelenleg a vahhabita terroristáknak nagyon rossz a helyzete miután többször sikertelenül rohamozták meg Kafr Dalbeh és Dorin településeket még a hét elején; ez a hiba hozzásegítette a Szíriai Arab Hadsereget, hogy megoldja ennek a fontos fekvésű településnek a bevételét Északkelet-Lattakiában.

Az Orosz Légierő vahabita terroristák állásait támadta, miközben a Szíriai Arab Hadsereg előrenyomul Észak-Homszban

Szombat reggel az Orosz Légierő vezette a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA), a Harakat Ahrar Al-Sham és az Al-Kaida (Dzsabhat Al-Nuszra) vahhabita terrorszervezetek elleni támadást, légi csapásokat mérve az említett terrorista csoportok állásaira a kiemelt jelentőségű Talbiszeh, Ar-Rasztan, Um Sharshuh, Dar Al-Kabira és Al-Hashimijah településeknél

Az Orosz Légierő MI-24PN harci helikopterei alacsony repülési magasságban voltak láthatóak, hogy csapásokat mérjenek a vahhabita terroristákra az említett városoknál, miközben a vadászbombázóik megismételten támadták a Harakat Ahrar Al-Sham és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) terrorszervezetek állásait. Ez elősegítette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) folytassák az nagy offenzívájukat Homsz tartomány északi körzeteiben.

Egy katonai forrás szerint Homsz tartomány fővárosából a Szíriai Arab Hadsereg 3. és 11. Páncélos Hadosztályai együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel folytatták előrenyomulásukat Szinuszil és Dzsaladijah településeken a harcok dúlta Al-Houlai síkságon, likvidálva 20 megszálló terroristát ma reggelig, miközben megtisztítottak egy autóbusz pályaudvart.

A Szíriai Fegyveres Erők jelenleg a Harakat Ahrar Al-Sham, a Dzsabhat Al-Nuszra és a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) vahhabita terroristáit támadják a hadászati jelentőségű Homsz és Hama közötti országút mentén. Amennyiben a kormány hű erők elfoglalják akkor lesz egy második ellátási útvonaluk Hama tartomány fővárosa felé.

Az Orosz Légierő több katonai repülőgépet vezényelt a Homsz tartomány északi részében indított hadművelet légi támogatására annak érdekében, hogy segítsék a Szíriai Fegyveres Erők előretörését az Al-Rasztan-síkság és az Al-Houlai síkság nehéz terepszakaszain.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑