Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 01. 19.

Hősiesen harcolnak a deir ezzori városvédők (videók)

2017. 01. 19.

A Szíriai Arab Hadsereg elfojtotta az ISIS terrorszervezet kulcsfontosságú deir ezzori területek elleni támadását.

A Szíriai Arab Hadsereg elfojtotta az ISIS terrorszervezet kíméletlen támadásait, amelyek Tal Baruk, az Egyetemi Lakótelep és a Bur Szaid utca környéke ellen irányultak Deir Ezzorban.

Eddig nem történt további jelentős előrenyomulás sem az ISIS terrorszervezet, sem a Szíriai Arab Hadsereg részéről, amikor mindkét fél a következő összecsapásokra készül védelmi tevékenységgel és ellentámadásokkal.

A Szíriai és az Orosz Légierő nem állították le az ISIS terroristák állásai elleni légi csapásokat a temetőnél, a Thardeh-hegyen és az Ummal kerületben.

Ezek a légi támadások legnagyobb részben gyülekezési pontok, szállítójárművek és tüzérségi állásokat sújtottak, mivel a frontvonalak közeliek a hadsereghez és saját erőket érhetnének.

Szíriai katonai helikopterek tudtak leszállni és felszállni Deir Ezzorban először, mióta az ISIS terrorszervezet nagy offenzívája megkezdődött, amelynek során elvágták a légi bázist a város központi részeitől.

A szállító helikopterek újabb erősítéseket hoztak az ISIS offenzíva elleni harcba, miközben több sebesült katonát elszállítottak az ostromlott városból.

Mivel helikopterek újra képesek leszállni, ezért több erősítés érkezése várható a következő órákban és napokban.

Még nem ismert, hogy a szállító helikopterek a légi bázison vagy a Szíriai Arab Hadsereg által biztosított új leszálló területen landolnak.

Az elmúlt négy napban, mióta az ISIS Deir Ezzor elleni offenzívája elkezdődött, a terrorszervezet 200 főnél több fegyveresét vesztette el, miközben a Szíriai Arab Hadsereg 50-75 katonája halt hősi halált, ellentmondó jelentések szerint.

Az ISIS terrorszervezet újra megrohamozta Deir Ezzort, hogy a katonai repülőteret elfoglalja

Szerda reggel az „Iszlám Állam” terrorentitás egy újabb nagy támadást indított Deir Ezzor tartományban, megtámadva a Szíriai Arab Hadsereg védelmi vonalait a Panoráma körzetben és a tartományi főváros Harabiszh kerületében.

Az Orosz Légierő heves bombázásai közben az „Iszlám Állam” terrorszervezet megkísérelt több területet elfoglalni északra a Deir Ezzor Katonai Repülőtértől annak érdekében, hogy teljesen ostromzárba vonja a létesítményt.

A Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásai felé küldött dzsihádista fegyveresek számos hulláma ellenére, az „Iszlám Állam” terrorentitás mindeddig nem volt képes semmilyen területi nyereséget elérni a Panoráma körforgalomnál vagy a Harabiszh kerületben.

Egy damaszkuszi katonai forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg vissza tudta verni az „Iszlám Állam” terrorszervezet minden fegyveresét Deir Ezzor város Harabiszh kerületében, azonban a Panoráma térsége jelenleg is súlyos rohamnak van kitéve.

Tegnap a Szíriai Arab Hadsereg megpróbálta az ISIS terroristáktól visszaszerezni a katonai repülőtértől északra megszállt területet, azonban egy hosszú éjszakai összecsapás után vissza kellett vonulni.

Magas rangú szíriai tábornok érkezett Deir Ezzorba

A Szíriai Arab Hadsereg magas beosztású tábornoka, Mohammad Khaddour vezérőrnagy a jelentések szerint egy évnyi távollét után visszatért Deir Ezzor tartományba.

Khaddour tábornok eredetileg a Szíriai Arab Hadsereg 17. Tartalék Hadosztályának a parancsnoka volt, amelynek törzse kezdetben Al-Rakkaban állomásozott és később áttelepült Deir Ezzorba, miután korábbi helyőrségét elfoglalták az „Iszlám Állam” nevű entitás fegyveresei.

Hullanak mint a legyek az Iszlám Állam terroristái:

isis terroristák deir ezzor 2

isis terroristák deir ezzor

Egy katonai forrás szerdán közölte az Al-Masdar News hírújsággal, hogy Khaddour tábornok mostani Deir Ezzorba történő küldése a Szíriai Arab Hadsereg Főparancsnokságának döntése volt.

A katonai forrás hozzátette, hogy Khaddour tábornok tegnap helikopteren érkezett meg Deir Ezzorba. Ez azokban az órákban történt, amikor a Szíriai Arab Hadsereg ellenőrizte a területet északra a légi bázis helikopteres zónáitól.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑