Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2014. 11. 16.

Hullanak mint a legyek. Sorra likvidálják az Iszlám Állam vezetőit

2014. 11. 16.

Szíriában és Irakban is egyre több terrorista vezér veszti az életét

Egy héttel ezelőtt az USA csapást mért az Iszlám Állam 10 autójából álló konvojára. Az iraki titkosszolgálat szerint a támadásban súlyosan megsérült az Iszlám Állam vezetője. Más források egyenesen Abu Bakar Al-Bagdadi halálát híresztelték. Pár nappal ezelőtt a vezérnek tulajdonított hangfelvétel kerül napvilágra, amiben megemlíti az amerikai légitámadások eredménytelenségét és felszólítja híveit szerte az arab világban, hogy készüljenek a dzsihádra.

Elemzők szerint még nem bizonyított a hangfelvétel hitelessége és felvételének dátuma, de mindenesetre felmerül a gyanú , hogy a terrorista vezér biztosan megsérült hiszen új videofelvétel nem készült a vezérről.

Fénykép  és videofelvétel a haláláról viszont előkerültek, bár ezek sem bizonyítottan hitelesek.

bagdadi halott

Abu Bakar Al-Bagdadi állítólagos holteste

A támadásban viszont az Iszlám Állam vallási tanácsának az Al- Surának a tagjai közül többen is életüket vesztették. Bagdadi személyes tanácsadója is meghalt.

Szíriában a hadsereg visszafoglalta a homszi gázmezőket és olajkutakat az Iszlám Államtól több száz terroristát likvidáltak és fogtak el, köztük fontos vezetőket akik csecsen és török származásúak.

Az iraki hadsereg az Al-Azim gátnál mért súlyos csapást a szervezet 16 járműjéből álló konvojára. Több tucat terrorista vesztette életét köztük az Abu Anas Al-filastini névre hallgató terrorista vallási vezető.

Csecsenföldön Az Iszlám ellensége – Tarhan Batirasvili –, aki Omar al-Sisaninak nevezte magát, meg van semmisítve. Így lesz ez mindenkivel, akinek eszébe jut Oroszországot és a csecsen népet fenyegetni” – jegyezte fel blogjában Kadirov.
Október elején közölték, hogy az Iszlám Állam parancsnoka invázióval fenyegette meg Oroszországot. Al-Sisani megígérte, hogy iszlamisták ezreit fogja orosz területre vezetni és „bosszút áll Moszkván”.

A sorozatos veszteségek hatására az USA által támogatott mérsékeltnek nevezet FSA (Szíriai Szabad Hadsereg) tagjai százával állnak át az Iszlám Állam szervezetébe.

orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑