Cadmus fordítás Cadmus
Képgaléria

2015. 04. 05.

 Húsvét a Közel-keleten – Jézus feltámadt! (Képgaléria)

2015. 04. 05.

A háborúk dúlta Közel-keleten  manapság nehéz kereszténynek megmaradni. A keresztények sorsa bizonytalan a térség összes országában. Sokan családjukat féltve emigrálnak, másokat a terroristák ölték meg, de mindenhol megmarad egy maroknyi közösség akik szembe szálltak a XXI. század legbrutálisabb keresztényüldözésének, és akár fegyvert ragadva de megvédik azt a földet ahol született, ahol elődei több száz több ezer éven keresztül éltek.

Húsvét van a Feltámadás Ünnepe. Véget ért a nagyböjt is. Mint minden keresztények által lakott városban így Damaszkuszban is az emberek ilyenkor felveszik a legszebb ruhájukat, és templomba mennek. A fiatalok körmenetet járnak az utcákban ahol hirdetik: Jézus feltámadt!

Az emberek házról házra járnak a rokonokat és barátokat látogatva, ahol ezen a napon mindenki csak úgy köszönti a másikat, hogy Jézus feltámadt!

 

.

Négy éve az emberek nem tudták megünnepelni a Húsvétot, de idén talán a sok imádkozás miatt, Damaszkusz utcái ismét  ünneplő emberekkel teli volt. Reméljük, hogy ez az év a megváltást hozza el az sokat szenvedő keleti keresztényeknek.

Köszöntöm én is a kedves olvasóinkat. Boldog Húsvéti Ünnepeket Kívánok! Jézus Feltámadt!

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑