Cadmus fordítás Cadmus
Terrorelhárítás

2020. 04. 15.

Húsvéti támadásra készülő terroristákkal végzett az egyiptomi rendőrség

2020. 04. 15.

Az egyiptomi terror elhárító alakulatok iszlamista szélsőségesek rejtekhelyén ütöttek rajta Kairó Al-Amiriya kerületében, melynek során hét terroristával végeztek.

Az egyiptomi belügyminisztérium bejelentése szerint a semlegesített terrorista sejt a húsvéti ünnepségeken készült támadást végrehajtani.

A nyilatkozatban az is szerepel, hogy az akció során az egyiptomi Nemzetbiztonsági Ügynökség egyik tisztje is életét vesztette, valamint hárman megsebesültek. A minisztérium szerint az akcióban elesett nemzetbiztonsági tiszt Mohamed El-Houfy alezredes.

Az akcióval kapcsolatban számos videó is megjelent a médiában. Az egyik ilyen videót az Al-Masry Al-Youm híroldal tette közzé, melyen hallatszik az utcai lövöldözés.

A belügyminisztérium szerint az akció során a terroristák rejtekhelyén fegyvereket és lőszereket foglaltak le. E mellett azonban egy másik rejtekhelyen is rajtaütöttek ahol további fegyverek és robbanóanyag került elő.

Az egyiptomi kopt keresztény közösség idén április 19-én tartja a Húsvéti ünnepségeket. 2012-óta több terrorista támadás is történt a Húsvétot ünneplő keresztények ellen Egyiptomban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑