Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2018. 04. 02.

II. Tawadrosz egyiptomi kopt pátriárka húsvéti jókívánságai Ferenc pápának

2018. 04. 02.

„Ferenc pápa, Krisztus feltámadott, valóban feltámadott! Áldott Húsvétot kívánok Önnek! Ezen az ünnepen örülünk, mert Jézus Krisztus feltámadt és legyőzte a halált. A halál legyőzése után a Keresztet az Élet Keresztjévé tette, ami az üdvösség az egész emberiség számára.”

A SIR olasz katolikus hírügynökség rögzítette Kairóban a pátriárka székhelyén a videóüzenetet, amelyet II. Tawadrosz, a kopt ortodox egyház vezetője, alexandriai pátriárka akart eljuttatni Ferenc pápának húsvéti jókívánságaival. Az ortodox egyházak egy héttel később, április 8-án, vasárnap ünneplik a Húsvétot a Juliánusz-naptár szerint.

Jókívánságok a pápa megválasztásának 5. évfordulójára

„Áldott Húsvétot, Szentatya. Kívánom, hogy legyen jó egészsége és legyen boldog. Mindig szükségem van az imáira értünk.”

Tawadrosz pátriárka kifejezte jókívánságait Ferenc pápának péteri szolgálata megkezdésének 5. évfordulója alkalmából is. „Szentatya, örömmel közvetítem ezt az üzenetet Egyiptom földjéről. Jókívánságaimat küldöm megválasztása ötödik évfordulójára.”

Emlékezés a 2013-as találkozóra

„Nem feledkezem meg látogatásomról, amelyet Rómában tettem Önnél két hónappal székfoglalását követően, 2013 májusában. Nagyon szép volt. Eltöltött bennünket a Szentlélek. Bízom imáiban, amelyeket értünk mond és mi is mindig megemlékezünk Önről imáinkban. Az Úr áldja meg szolgálatát, küldetését, egészségét és adjon hosszú életet Önnek” – zárja videóüzenetét Egyiptomból II. Tawadrosz, a kopt ortodox egyház vezetője, alexandriai pátriárka.

RadioVaticana

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑