Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2018. 02. 12.

India kötvetítő szerepet fog játszani a palesztin-izraeli konfliktusban

2018. 02. 12.

Abbasz, az indiai miniszterelnök segítségét kéri, hogy India Amerika helyett vállaljon közvetítő szerepet.

Egy magas rangú tisztviselő szerint, Mahmúd Abbász elmondta a szombaton nála látogatást tett indiai miniszterelnöknek, hogy számít India közvetítésére több ország, bármilyen jövőbeli izraeli-palesztin béketárgyalási folyamatban képviselendő támogató szerepvállalásának előmozdítása érdekében.

Az AP hírügynökség közleménye szerint Narendra Modi helikopterrel érkezett Jordániából Rámalláhba szombaton. Az elnök először tett látogatást palesztin autonóm területre a megszállt Ciszjordániában.

Nabil Shaath palesztin tisztviselő elmondta, hogy Modi tárgyalásokat folytat Abbásszal, akivel egy 50 millió dollár keretösszegű együttműködési megállapodást fog kötni.

Abbász európai és arab támogatásért folyamodik, miután a palesztinok már nem hisznek abban, hogy az USA, mint az izraeli-palesztin béketárgyalások egyetlen kizárólagos közvetítője képes lenne bármiféle “konstruktív” vagy “pozitív” szerepet játszani a béke megteremtése érdekében tett erőfeszítésekben, miután Donald Trump elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosaként ismerte el.

Abbásznak mindez idáig nem sikerült ilyen jellegű kötelezettségvállalásokat elnyerni.

Orientalista.hu – Vivkamar

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑