Cadmus fordítás Cadmus
Interjú

2016. 08. 02.

Interjú a Szíriai Köztársasági Gárda panacsnokával

2016. 08. 02.

Rövid interjú készült Aleppoban Zaid Al-Szaleh vezérőrnagy úrral, a Szíriai Köztársasági Gárda parancsnokával egy iraki TV csatorna számára, aki a legmagasabb rendfokozatú katonai vezető a városban és környékén most zajló hadműveletben.

Al-Szaleh vezérőrnagy: Folytatni fogjuk a zsoldosok üldözését amíg ki nem rúgjuk az utolsót is a Szíriai Arab Köztársaság területéről, és ebben az irányban haladva vissza fogunk térni a török határig, mert török területekről érkeztek először; és Erdogan felelősségre kell vonni ezért.

Egyébként, a Szíriai Arab Fegyveres Erőket a cionisták elleni harcra, Palesztina és a Golán felszabadítására hozták létre, amikor a támogatóik rájöttek, hogy kívülről nem tudják megtámadni és legyőzni Szíriát, akkor ezeket a zsoldosokat és takfiriket használták fel belülről a Szíriai Arab Fegyveres Erők elleni harcra, Szíria földig rombolására; de Szíria soha nem fog elbukni, mert a szíriai civilizáció 4000 éves, és ezek nem jelentenek ilyen civilizációt.

Riporter: Vezérőrnagy úr, mi szabadult fel Aleppoból és mi maradt még hátra? Mi a hadművelet időkerete a város felszabadítására?

Al-Szaleh vezérőrnagy: Most, hogy a fegyveresek teljes ostromzárban vannak, rövid időn belül, ha a megadást választják, fegyvereiket leteszik amnesztiáért cserébe, akkor a város nagyon gyorsan, teljesen fel fog szabadulni; amennyiben nem a megbékélést választják, akkor egy döntő csatára fog sor kerülni ellenük azokon a helyszíneken, ahol jelen vannak, ezért kértük a város polgári lakosságát, azokat a lakosokat, akiknek a házát a fegyveresek fedezéknek használják, őket pedig élő pajzsként, hogy távozzanak a fegyveresek tartózkodási helyeiről a kijelölt biztonsági folyosókon.

És a csata csak napok kérdése.

Riporter: Vezérőrnagy úr, a terrorizmus ugyanazt jelenti Irakban és Szíriában, mit üzen az iraki népnek?

Al-Szaleh vezérőrnagy: Egy nép vagyunk, egy civilizáció, és ugyanazt az agressziót éltük át. Az iraki nép igazán tiszteletre méltó nép, és ez a föld, amit a gyarmatosítás ketté osztott, nem volt felosztva a múltban. Egy nemzet vagyunk a történelem során, és ez az összeesküvés az iraki nép ellen történt meg először, és az Iraki Hadsereg ellen, hogy kiüssék vele a cionisták elleni harcból, azután a Szíriai Arab Hadsereg ellen jöttek és megpróbálták legyőzni, mert tudják, hogy egyik arab ország hadserege sem harcolna a cionisták ellen, csak a Szíriai Arab Hadsereg és az Iraki Hadsereg.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑