Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 11. 26.

Intifada tört ki Damaszkusz Tartományban a terroristák ellen.

2014. 11. 26.

Az szíreknek elegük lett  a terrorista szervezetek ámokfutásaiból. Az ország több pontján is fellázadtak ellenük.

Szíriában vannak olyan területek amik több mint három éve a nyugat és a térségbeli arab csatlósaik által finanszírozott terrorista szervezetek kezén vannak. Számos helyen a lakosság megelégelte az embertelen bánásmódot és a kizsákmányolást amit a terroristák folytatnak az általuk szerint felszabadított területeken.

A fegyveres csoportok  rendszeresen fosztogatják és kirabolják a házakat, üzleteket,  kötelező háborús hozzájárulásként indokolva tettüket. Damaszkusz tartományi Ghouta keleti részén többségében szunnita lakosság él, akik eleinte támogatták a fegyveres csoportokat. Mára tüntetések mindennaposak a fegyveres csoportok ellen akik a fosztogatások mellett megfizethetetlen áron adják az élelmiszert.

doumai lány

Doumai kislány: Istenemre éhesek vagyunk! -áll a feliraton

Mindeközben a hatalmi  vágyak gyakran rivalizáláshoz és fegyveres konfliktushoz vezetnek a szervezetek között. A Ghoutában fekvő Douma városban a fegyveres csoportok mára egymást is támadják.  A Jaiysh Al-Islam (Iszlám Hadsereg), Liuwa Alumah (Nép Brigádja), és a Liuwa Shuhada Douma (Doumai Mártírok Brigádja) terrorszervezetek hatalmi harcot vívnak a város ellenőrzéséért.

A lakosság megelégelte az áldatlan állapotokat ezrével vonultak ki az utcára, hogy elüldözzék a terroristákat. A tömeg próbálta a szervezetek fegyverraktárait elfoglalni. A raktárak őrzőivel tűzpárbajba keveredtek, aminek több sérültjei is van mind a két oldalon.

A tüntetések átterjedek Babbila, Yelda, és Beit Saham településekre. Az emberek követelték a terroristák távozását a településeikből, és a Szíriai Arab Hadsereget éltették. A Jaiysh Al-Islam a tüntetők közé lövetett és több tucat ember vesztette életét.

 Szíriai ellenzéki szervezetek is elismerik, hogy a fegyveres csoportok bosszúhadjáratot indítottak a lakosság ellen. Több száz lakást kifosztottak és a tüntetésen részvevők közül  harmincöt férfit elhurcoltak.

orientalista.hu

Megosztom:

,
Back to Top ↑