Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények Louis Raphael Sako káld pátriárka - AFP

2017. 07. 04.

Irak: Felszentelték Erbílben a Szent Péter és Pál-templomot

2017. 07. 04.

Június 29-én, Szent Péter és Szent Pál ünnepén szentelték föl az iraki Kurdisztánban az új templomot, de a hírt az egyházmegye csak vasárnap tette közzé. A szertartást Louis Raphael Sako káld pátriárka vezette.

A keresztények ne hagyják el Irakot, őrizzék meg káld identitásukat

Homíliájában Sako pátriárka arra buzdította a híveket, hogy ne hagyják el Irakot, védjék meg saját káld identitásukat még a mostani nehéz körülmények között is. Ne forgácsolódjanak szét korlátozott elképzeléseket és kevéssé megvalósítható álmokat követve, hanem egyesítsék céljaikat. Szuggesztív volt az a pillanat, amikor a pátriárka szent olajjal megszentelte a faoltárt. A szertartáson jelen volt számos vallási méltóság, köztük Bashar M. Warda erbíli érsek, Jacques Isaac nyugalmazott érsek, valamint Alqosh és Dohuk püspökei, Alberto Ortega Martin érsek, iraki és jordániai apostoli nuncius, az erbíli szír püspök és természetesen az újonnan szentelt templom plébánosa, Rayan Atto atya.

Az új templom 1000 hívő befogadására alkalmas

A szentmisét követően, melyen a templom kórusa énekelt, Warda érsek köszönetet mondott a híveknek, amiért részt vettek a szertartáson. Háláját fejezte ki a kurdisztáni kormány keresztényügyi hivatalának az anyagi támogatásért, amellyel hozzájárult a projekt megvalósításához. Az így létrejött központ mintegy ezer hívő befogadására alkalmas, három foglalkoztató terem, irodák, 24 tanterem, kertek és belső szabadtéri helyiségek tartoznak hozzá.

Orientalista.hu – Vatikáni Rádió

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑