Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2015. 06. 24.

Irak: Harcban az Iszlám Állam ellen

2015. 06. 24.

Az iraki hadsereg és szövetségei több frontot sikeres katonai akciót hajtottak végbe az Iszlám Állam nevű terrorszervezet csapatai ellen. –közölte az alalam.ir

Az észak-iraki Moszul városhoz közel az a iraki nép milícia A Hasd Al-Saab negyvenkét terroristával végzett, köztük nyolc német és egy afgán állampolgár.

A  kurd Peshmarga egységei  Moszultól 20 km északra sikeresen likvidálták az afgán Abu Aalkamah terrorvezért és 10 testőrét.

Az iraki hadsereg egy rajtaütésen 34 ISIS terroristát ejtett foglyul Al-Ashaki térségben. Samara városban több mint 150 pokolgépet és nagy mennyiségű fegyverratárat koboztak el az iraki rendfenntartó erők.

.

Szintén Moszulban az Iszlám Állam 15 öngyilkos merénylője lelte halálát, miután a városban tevékenykedő gerilla csoport rálőtt az egyik merénylő testére szerelt robbanószert tartalmazó fémből készült mellényre. A merénylőkön kivül 12 isis terrorista is meghalt.

Az iraki hadsereg hetedik ezrede  Ramadi városhoz közel egy konvojra támadt és több mint 20 fegyveressel végzett köztük magas rangú  ISIS tisztek is voltak.

Az iraki hadsereg ötödik ezrede a szunnita népi milícia támogatásával sikeresen visszafoglalta az Al-Jazeera és a Hkat Al-Layen térségeket,illetve ellenőrzése alá vonta a területen húzódó olajvezetékeket is. Az összetűzésen során több magad rangú terroristatisztet is foglyul ejtettek.

Orientalista.hu – Iraki Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑