Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2024. 03. 19.

Iraki harcosok támadtak meg egy izraeli légi bázist a Golán-fennsíkon

2024. 03. 19.

Iraki ellenálló csoportok jelentették be, hogy drónokkal támadták meg az egyik izraeli légi bázist, mely a megszállt Golán-fennsíkon található.

Az izraeli hadsereg és az izraeli média eddig még nem számolt be a támadásról azonban a jordániai katonai hírszerzés jelezte, hogy ismeretlen légi járművek mozgását látták a szíriai határ közelében.

Az iraki ellenálló csoportok már az október 7 óta tartó izraeli-palesztin fegyveres konfliktus elején jelezték, hogy minden segítséget megadnak a palesztin népnek, hogy sikeresen tudjanak harcolni az izraeli megszállók ellen.

Az iraki népi mozgósítású erőkhöz (Hashd Al-Shaabi) tartozó több csoport is jelezte, hogy részt kíván venni az Izrael elleni műveletekben. Az ,,Asaib Ahl Al-Haqq,, politikai mozgalom, valamint az ,,Iraki Hezbollah,, (Kataib Hezbollah) fegyveresei meg is jelentek Szíriában.

Irakban pedig az Izrael legfőbb szövetségesének számító Egyesült Államok érdekeltségei ellen hajtottak végre támadásokat. Az amerikai kormány ugyanis folyamatos fegyver szállítmányokkal segíti az izraeli hadsereget.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑