Cadmus fordítás Cadmus
Irak no image

2015. 07. 25.

Iraki törzsi vezető elutasítja az USA segítségét a terroristák elleni harchoz

2015. 07. 25.

Egy iraki törzsi vezető hangsúlyozta, hogy az arab ország törzsei még nem kaptak segítséget az Egyesült Államoktól az ISIS takfiri terroristák ellen vívott folyamatos harcukban.

“Az Egyesült Államok csak beszél, és nem segített az Al-Anbar törzseknek (az ISIS elleni harcban)”, nyilatkozta Naeem al-Kaod Sejk, az iraki Bu Nimr törzs vezetője pénteken az FNA részére.

Rámutatva az amerikai tisztviselők kijelentéseire, miszerint felfegyverzik az al-Anbar tartományban lévő törzseket, azt mondta: “Már két éve hallunk ilyen híreket, de nem történt intézkedés ebben a tekintetben. “

Al-Kaod Sejk megismételte, hogy ha az al-Anbar törzseket felfegyverezték volna, akkor ellen tudtak volna állni az ISIS takfiri terroristák támadásainak, de sajnos Amerika nem segített eddig.

Az Egyesült Államok és a nyugati média már többször kijelentette, hogy együttműködik az iraki önkéntes csapatokkal, de ezeket az állításokat határozottan ellenzik a népi erők.

Június végén a Bloomberg View hasábján megjelent cikk két meg nem nevezett amerikai kormánytisztviselőre hivatkozva azt állítja, hogy a Hashd al-Shaabi erők csoportjai megosztva használnak egy katonai bázist amerikai csapatokkal.

Erre válaszul az iraki önkéntes haderő (Hashd al-Shaabi) kategorikusan elutasította a Bloomberg jelentését.

 “Nincs együttműködés még koordinációs szinten sem az amerikaiakkal az ISIS takfiri terroristák visszaszorításában az általuk ellenőrzés alatt tartott területekről”,- számolt be Karim al-Nouri, az iraki önkéntes haderő szóvivője a felröppent hír kapcsán, hogy az Hashd al-Shaabi együttműködik az amerikai erőkkel.

Június elején Hadi al-Ameri, a jelentős erővl rendelkező Badr Szervezet, az Iraki Nemzeti Szövetség egyik legbefolyásosabb és legnagyobb csoportjának főtitkára hangsúlyozta, hogy az iraki erőknek, beleértve a síita önkénteseket, nincs szükségük az amerikai segítségnyújtásra az ISIS takfiri terroristák elleni küzdelemben.

Al-Ameri kiemelte, hogy az amerikai csapatok küldése káros az ISIS takfiri terroristák ellenőrzése alatt álló városok felszabadításának tervére.

Az ISIS takfiri terroristák jelenleg csökkenő mértékben tartják ellenőrzésük alatt Szíriát és Irakot, terrorizálva minden közösség tagjait, beleértve a síitákat, szunnitákat, kurdokat, keresztényeket, az jazidi kurdokat és másokat, a szörnyű rémtetteik folytatásával.

Magas rangú iraki tisztviselők Szaúd-Arábiát, Katart és néhány Perzsa-öböl menti arab államot hibáztatnak a terrorizmus növekedése miatt az országban.

Az ISIS takfiri terrorista szervezet kapcsolatban áll a szaúdi hírszerzéssel és úgy vélik, közvetett módon támogatja őket az izraeli rezsim.

Orientalista.hu – (persianews, press tv)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑