Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 05. 19.

Iraki tüntetők ostromolták meg egy szaúdi csatorna irodáját Bagdadban

2020. 05. 19.

A Hashd Al-Shaabi iraki önkéntes erők szimpatizánsai támadták meg a szaúdi MBC TV csatorna irodáját Bagdadban. A tüntetők az amerikaiak által meggyilkolt Abu Mahdi Al-Mohandes iraki politikus hívei.

Az RT Arabic hírügynökség információi szerint több tucat tüntető jelent meg a szaúdi MBC csatorna irodájánál Bagdad Al-Waziriya kerületében és követelték a csatorna bezárását. A megjelent tiltakozók Szaúd Arábia és az uralkodócsalád ellenes jelszavakat kiáltottak.

Az iraki tiltakozókat az dühítette fel, hogy a szaúdi csatorna az egyik műsorában a korábban jelentős népszerűségnek örvendő és az amerikai agresszió során mártírhalált halt Abu Mahdi Al-Mohandes iraki politikusról azt állította, hogy köze volt 1981-ben Bejrútban az iraki nagykövetség ellen elkövetett robbantásos merénylethez. A szaúdi csatorna ráadásul ,,terroristának,, nevezte a nagy tiszteletnek örvendő iraki politikust. A tüntetők szerint a szaúdiak így még a halála után is gyalázzák Abu Mahdi Al-Mohamdest.

Január 3-án Izraellel együtt Szaúd Arábia örült legjobban az iraki politikus és ha iráni Qasem Suleimani tábornok meggyilkolásának, hiszen az Iszlám Állam ellen harcoló iraki önkéntes erő keresztezi a szaúdi és izraeli érdekeket Irakban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑