Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 04. 17.

Irakiak kiálltak az Iráni Forradalmi Gárda mellett

2019. 04. 17.

Irak ellenálló csoportjai elítélik az Egyesült Államokat amiért az terror szervezetnek minősítette az Iráni Forradalmi Gárdát.

Számos iraki ellenálló csoport közös nyilatkozatban ítélte el az Egyesült Államokat, mely terrorista szervezetté nyilvánította az Iráni Forradalmi Gárdát. Véleményük szerint Washington az, mely világszerte a terrorizmus legnagyobb támogatója.

Az iraki csoportok képviselői közösen látogattak el a Najaf városában található iráni konzulátusra ahol sajtótájékoztatón ismertették közös álláspontjukat Washington döntéséről. Az iraki Badr Mozgalom szóvivője kijelentette, hogy:

,,Ez a lépés felháborító a terrorizmus legfőbb támogatója részéről, mely az Egyesült Államok. Ugyanis ők hozták létre az Iszlám Államot, a Nuszra Frontot és más terrorista csoportokat.,,

A Hezbollah iraki szervezetének szóvivője pedig kijelentette, hogy az Iráni Forradalmi Gárda terror szervezetté nyilvánítása egy közös amerikai-izraeli döntés eredménye, melyet ők az ,,évszázad döntésének,, neveznek.

Donald Trump amerikai elnök múlt héten nIlvanította ún. ,,külföldi terror szervezetnek,, az Iráni Forradalmi Gárdát. Ez az első alkalom arra, hogy az Egyesült Államok terror szervezetté nyilvánítja egy másik ország haderejét. Az amerikai lépésre válaszul az iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács az Egyesült Államokat terrorizmust támogató országnak nyilvánította, az térségben tevékenykedő amerikai csapatokat pedig terror szervezetnek minősítette.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Tasnimnews)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑