Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2014. 12. 22.

Irán a negyedik rakéta-nagyhatalom a világon

2014. 12. 22.

Irán védelmi minisztere, Hossein Dehqan az Al-Alam tévétársaságnak adott interjújában bejelentette, hogy az Iszlám Köztársaság a negyedik rakéta-nagyhatalommá vált a világban.

Az Egyesült Államok, Oroszország és Kína után olyan fegyveres erővel rendelkezik Irán, hogy védelmi képességei elrettenthetik az esetleges támadóit a térségben. A dandártábornok kijelentette: országa nem fenyeget senkit, de megtartja magának a jogot, hogy saját maga döntsön katonai potenciálja kiépítésében.

Irán már többször biztosított más nemzeteket, különösen a regionális szomszédait, hogy katonai ereje nem jelent fenyegetést más országok számára, ragaszkodva ahhoz, hogy a védelmi doktrínája csupán az elrettentést szolgálja.

Dehqan megjegyezte: hogy Irán saját maga dönt rakéta- és védelmi képességeiről a rakéta szektorban, és semmilyen más szervezet sem kényszerítheti rá akaratát.

Irán és a P5 + 1 ország – az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Németország, Franciaország és Nagy-Britannia – már több fordulóban tárgyaltak Teherán nukleáris programjáról, amely az irániak szerint békés célokat szolgál, de a atlantisták gátolják a kérdés végleges, tárgyalásos rendezését.

hunhir.info

Megosztom:

,
Back to Top ↑