Cadmus fordítás Cadmus
Anticionizmus

2015. 10. 14.

Irán elítéli Izrael erőszakos cselekményeit a palesztinokkal szemben

2015. 10. 14.

Irán elítéli az izraeli hadsereg agresszív fellépését a civil palesztinok ellen, és felszólította a muszlim országokat, hogy gyakoroljanak nyomást Izraelre.

„A napi nyomás és fenyegetettség mellé további intézkedéseket hajt végre a cionista állam, mint például áramellátás megszüntetése, gazdasági ostrom a tengeren és a szárazföldön a hadsereg támadásai az embereken és rajtaütések, palesztin otthonok elpusztítása,”- mondta az Iráni Külügyminisztérium szóvivő asszonya Marzieh Afkam Vasárnap.

Ugyanakkor felszólította a muszlim országokat és kormányokat arra, hogy gyorsan és komolyan reagáljanak az izraeli atrocitásokra, különösen azokra a jogszabályokra amik al-Quds (Jeruzsálem) és a muszlim területeken beleértve ebbe az al-Aksza azaz a Szikla mecset judaizálásán alapszanak.

Palesztin lányra támadnak rá az izraeli katonák:

الاحتلال يطارد فتاة ويقوم بقمعها واعتقالها في المواجهات التي دارت على المدخل الشمالي لمدينة البيرة

Posted by ‎Ramallah City | مدينة رام الله‎ on 2015. október 10.

.

„A cionista rezsimnek semmilyen joga nincs ahhoz, hogy megszállja és megossza az al-Aksza mecsetet,”jegyezte meg. A feszültség a palesztin tüntetők és az izraeli katonák közt Augusztus 26. óta mérgesedtek el, amikor a Tel Aviv korlátozásokat vezetett be a mecset területének bejáratain.

Korábban, izraeli erők egy 13 éves gyermeket lőttek le al-Bireh városától délre, ahogyan a katonák és a tüntetők összecsaptak a Ciszjordániában.  Legalább 20 palesztin diák megsérült, amikor az izraeli hatóságok éles fegyvert használtak a Tulkarem városban Khaddoury Főiskolához közel.

Egy terhes palesztin nő és gyermeke úgyszintén áldozatul esett az izraeli légicsapások során, amit a Gáza övezetre mért a légierő.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , , , ,




Back to Top ↑