Cadmus fordítás Cadmus
Biztonságpolitika

2018. 07. 18.

Irán és Pakisztán közösen fog bele katonai eszközök gyártásába és katonai fejlesztésekbe

2018. 07. 18.

Az Iráni Fegyveres Erők vezérkari főnöke Mohamed Hossein Baqeri vezérőrnagy ezt egy hivatalos látogatáson jelentette be Pakisztánban. Elmondása szerint Teherán és Iszlamabad közös erőfeszítéseket tesz azért, hogy saját katonai felszereléseket gyártson.

Az iráni katonai vezető találkozott a pakisztáni elnökkel Mamnoon Hussein-el Iszlamabadban és olyan fontos témákkal kapcsoltban tárgyaltak, mely mindkét országot érintik. Ilyenek például a katonai oktatás, a pilótaképzés és a két ország közötti katonai kapcsolatok, valamint a védelmi ipar.

Az iráni vezérkari főnök kijelentette, hogy Pakisztán is törekszik a két ország közös hadi termelésében való részvételre. Továbbá fontos a felek számára a két ország között húzódó, több mint 1000 kilométeres határ védelme. Ezért úgy látja, hogy jelenleg egyre jobban javul a két ország közötti katonai együttműködés.

Baqeri tábornok megbeszélést folytatott a pakisztáni haditengerészet főparancsnokával, Zafar Mahmood Abbasi admirálissal is, akivel az Irán és Pakisztán között lévő tengerészeti együttműködésről tárgyaltak, valamint arról, hogy a két ország a jövőben közös tengeri hadgyakorlatokat fog tartani.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑