Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2015. 06. 12.

Irán folytatja Szíria támogatását

2015. 06. 12.

Egy magas rangú iráni tisztviselő megerősítette, hogy az Iszlám Köztársaság támogatja Szíriát, mondván, nem történt változás Teherán politikájában az arab országot illetően. –Írta a Press TV

Hossein Amir-Abdollahia afrikai és arab ügyekért felelős külügyminiszter-helyettes sajtótájékoztatója 2015.06.09-én

Hossein Amir-Abdollahia iráni külügyminiszter-helyettes az újságírónak kedden azt nyilatkozta, hogy az iráni támogatás a terrorizmus elleni harc jegyében nem taktikai érdekekből történik, hangsúlyozva a Teherán-Damaszkusz közti kapcsolat stratégiai jellegét.

Dicsérte Szíria szerepét a terrorizmus elleni harcban, mondván “a szír elnök Bassar Al-Assad jelentős szerepet játszik és erősíti Szíria nemzeti egységét, továbbá a szíriai hadsereg és nép határozott választ adott a terrorizmusra.”

Az iráni tisztségviselő emellett “stratégiai hibaként” elutasított minden jellegű katonai megközelítést a szíriai konfliktus megoldását illetően, mondván, egy ilyen megközelítés sérti a szíriai nép jogait.

Hozzátette, a szíriai kormány odafigyel az ellenzéki csoportokra, ami kedvező a politikai megoldásra nézve, ide értve a nemzeti párbeszédet, ami a feszültség megszüntetését célozza az arab országban.

Irán, mely Szíria rendíthetetlen támogatója, ismételten kiemelte a szíriai elnök tagadhatatlan szerepét a szíriai nép egységének fenntartásában a terrorizmus ellen vívott harc során.

Iráni tisztviselők úgyszintén megerősítették, az Iszlám Köztársaság politikája kiáll a szíriai népért, mondván, az arab országok biztonsága rendkívül fontos, Irán, valamint a régió többi országa számára.

A takfiri (IS, ISIL, ISIS, Daesh) terrorista csoportok számos nyugati országból származó taggal, ellenőrzésük alatt tartják Szíria egyes részeit, és kegyetlen bűncselekményeket követnek el más etnikumú vagy más vallású csoportok ellen az arab országban.

Az ENSZ szerint több mint 7.2 millió szíriai kényszerült elhagyni az otthonát, az erőszak 2011-es kirobbanása óta.

Orientalista.hu – Tia (persianews)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑