Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Irán

2015. 05. 01.

Irán ki fog állni a káosz felbujtói ellen a Közel-Keleten

2015. 05. 01.

Az iráni védelmi miniszter, Hossein Dehqan dandártábornok szerint Irán eltökélt szándéka, hogy szembeszálljon “a takfiri-cionista áramlatokkal”, amely felbujtóként a káosz és az instabilitás megteremtésében felelős a Közel-Keleten.

“Irán teljes erővel szembe fog szállni a takfiri-cionista áramlatokkal, amelyek felforgatják a  a térség biztonságát” jelentette ki Dehqan szerdán egy a szíriai védelmi miniszterrel, Fahd Jassem al-Freij tábornokkal tartott közös sajtótájékoztatón.

Dehqan hozzátette, hogy a takfiri-cionista csoportok jelentik a legfőbb veszélyt a közel-keleti stabilitásra jelenleg, és ha eddig nem tették, ugyanezt fogják tenni az egész világon a jövőben.

A miniszter ostorozta a nemzetközi szervezeteket is, hogy szótlanul tűrik az atrocitásokat és a terroristák által elkövetett bűncselekményeket a régióban.

Az iráni védelmi miniszter kitért a szíriai kollégájával tartott találkozóra, mondván, hogy a két fél megvitatta az arab országban lévő legújabb fejleményeket.

Az egyeztetés kapcsán azt nyilatkozta, hogy Irán és Szíria is egyetért abban, hogy az elmúlt évtizedben az arrogáns hatalmak megpróbálták kijátszani az anti-cionista ellenállást Izrael elsődleges szerepéért, valamint annak biztonsága érdekében, hozzátéve, hogy a legújabb kísérlet ebben a tekintetben a terrorista csoportok felszerelése és finanszírozása.

“Az arrogáns hatalmak mindig új frontot nyitnak a régióban, és Jemen az egyik ezek közül” mondta Dehqan, utalva a folyamatban lévő szaúdi katonai agresszióra Jemenben, amely eddig több mint 1000 emberéletet követelt egy hónap leforgása alatt.

A szíriai tisztviselő a maga részéről értékelte Irán aggodalmát a szíriai helyzet kapcsán és az ország katonai kondícióját, mondván, hogy több mint négy éve harcol a szíriai kormány a fegyveres erőkkel a külföldről támogatott terroristák ellen.

Al-Freij a maga részéről azt mondta, hogy Irán segített Szíriának, és Szíriának jobban kell értékelni a rendelkezésre álló eszközöket a terrorizmus elleni harcban.

Hozzátette, hogy Szíria határozza el azt, hogy megnyeri a csatát a terroristákkal szemben, megszabadítva az országot a bűnözőktől és gyilkosoktól.

(A fényképen iráni védelmi miniszter, Hossein Dehqan dandártábornok  látható (J) egy sajtótájékoztatón, szíriai kollégájával Fahd Jassem al-Freij tábornokkal(B) Teheránban 2015. április 29-én)

Orientalista.hu – Tia (persianews, press tv)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑