Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2015. 01. 29.

Irán: Minden támogatást megadunk a ellenállásnak Izraellel szembe

2015. 01. 29.

Újabb háború kezdődhet a Hezbollah és Izrael között.

Izrael az elmúlt négy évben többször is provokálta a damaszkuszi vezetést. Több alkalommal és légitámadást mértek a szíriai kormányerők bázisaira. Emellett az ENSZ jelentések is alátámasztják, hogy Izrael támogatja a nyugat által is terrorszervezetként elkönyvelt Nuszra Frontot.

54c7f8fd601e9b02038b45d7

Husein Amir Abd Al-Lhayan iráni külügyminiszter helyettes

Husein Amir Abd Al-Lhayan iráni külügyminiszter helyettes szerint a legutóbbi izraeli támadással átlépték a képzeletbeli vörös határt. Pár napja Izrael a Golán-fennsík Szíria oldalára mért csapást amiben több magsasrangú Hezbollah és az Iráni Köztársasági Gárda tisztjei vesztették életüket.

Irán diplomáciai úton jelezte az Egyesült Államoknak, hogy Izrael tetteit nem fogják szó nélkül hagyni. Tegnap a Szíriai Arab Hadsereg és a Szíriai Ellenállási Front rakétával támadta a Golán-fennsík megszállt területeit, ezzel összhangban a Hezbollah dél-libanoni határ közeléből egy izraeli konvojt támadott meg amiben 17 izraeli katona köztük több tiszt is életét vesztette.

Irán kijelentette, hogy elkötelezett a szövetségesei mellett, és ha háború törne ki minden támogatást megad a Hezbollahnak és Szíriának.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑