Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2015. 07. 01.

Irán nukleáris programjának megakadályozásárért lobbiznak a cionisták

2015. 07. 01.

Az erőteljes izraeli lobbi arra törekszik az Egyesült Államokban, hogy megakadályozza a nukleáris megállapodás létrejöttét Iránnal és egy újabb háborút szítsanak a Közel-Keleten, nyilatkozta egy Los Angelesben élő politikai elemző a Press TV-nek.

James Morris Edited

James Morris, az america-hijacked.com, a zsidó lobbi befolyását bemutató blog szerkesztője.

“A probléma, hogy most Amerikában az embereket, mint John Kerry minisztert, nyilvánvalóan egy csomó cionista befolyás éri,”– mondta James Morris, az america-hijacked.com, a zsidó lobbi befolyását bemutató blog szerkesztője.

“Az izraeli lobbi minden erejével azon dolgozik, hogy háborút próbáljon elérni Iránnal,” mondta Morris a Press TV-nek csütörtökön, hozzátéve, “úgy tűnik, hogy azon az úton járunk, hogy Izrael érdekében egy újabb háború robbanjon ki a Közel-Keleten.”

A politikai elemző annak kapcsán tette a fenti megjegyzéseit, miután Kerry szerdán kikötötte, hogy nem lesz nukleáris megállapodás Iránnal, ha a vitás kérdéseket nem zárják le a P5 + 1 országokkal folytatott tárgyalásokon.

Lehet, hogy az irániak nem teszik meg az összes intézkedést, amiről Lausanne-ban megállapodtak. Ebben az esetben nem lesz megállapodás,” – jelentette ki Kerry az újságíróknak Washingtonban.

Kerry hozzátette, hogy “az utolsó napokban fog eldőlni, hogy Iránnak és a P5 + 1 országoknak sikerül-e megállapodásra jutniuk, ami attól függ, hogy maradnak-e nyitott kérdések, vagy sem.”

Az amerikai külügyminisztérium közleményében azt írta, hogy Kerry – aki még mindig mankóval sétál, miután a múlt hónap végén eltörte a lábát egy kerékpáros balesetben Franciaországban – továbbra is az iráni nukleáris programról szóló megállapodás megszületésére összpontosít.

Kerry nyilatkozatával támogatta a cionista napirendet, ami az iszlám ország ellen irányul a régióban, fejtette ki Morris. “Úgy tűnik, hogy az izraeli lobbi meg szeretné akadályozni a [nukleáris] megállapodást.”

Orientalista.hu – (persianews)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑