Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2020. 11. 14.

Irán szerint nem izraeli ügynökök likvidálták az al-Kaida-második emberét Teheránban

2020. 11. 14.

Irán tagadja azt az amerikai lapértesülést, amely szerint izraeli ügynökök likvidálták az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat második számú emberét Teheránban, az amerikai titkosszolgálat megkeresése alapján.

Az iráni külügyminisztérium szombaton közleményt adott ki, amelyben azt írták: “Washington és Tel-Aviv hazugságok és a médiába kiszivárogtatott hamis információk útján időről időre megpróbálja összekötni Iránt az efféle csoportokkal (mint amilyen az al-Kaida), azért, hogy elfedjék a saját felelősségüket ennek a hálózatnak és a régióban működő más terrorszervezeteknek a bűnös cselekedeteiért”.

A The New York Times című tekintélyes lap titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva pénteken azt írta: augusztus 7-én Teheránban izraeli ügynökök likvidálták Abdullah Ahmed Abdullahot, mozgalmi nevén Abu Mohammed al-Maszrit, akit szakértők a második embernek tartottak Ajman az-Zavahri után az al-Kaida terrorszervezet parancsnoki ranglétráján. Az egyiptomi férfival két motorkerékpáros merénylő végzett az iráni fővárosban.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑